200 gramm füvet szórtak le egy drónnal Tel-Aviv központjának főterére

200 gramm füvet szórtak le egy drónnal Tel-Aviv központjának főterére

Nem mindennapi jelentsor játszódott le ma koradélután a Tel-Aviv központjában lévő Rabin tér fölött, amikor több mint száz, 2 grammos adagokat tartalmazó csomagocskákat szórt le az égből egy repülő drón - írja a Reuters nyomán az MTI. A szétszóródó kábítószerből még a közeli játszótérre is jutott, így a rendőrségnek onnan is össze kellett szednie.

De nem csupán a hatóságok keresték a csomagokat: sok járókelő az eredeti úti célját feladva a csomagok gyűjtésébe kezdett, voltak, akik a környező kávéházak teraszairól vadásztak a pakkokra, megint mások pedig a kocsijukból kiszállva próbáltak néhány adagot szerezni.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/HES297ZW86k.jpg?itok=dbyfijgL","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=HES297ZW86k&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A rendőrség őrizetbe vett két, harmincas éveiben járó férfit, akiket a repülőszerkezet irányításával gyanúsítanak. „A kábítószergyanús anyag terjesztése igen veszélyes, és ennek megfelelően fogják kihallgatni az elkövetőket” – közölték a rendfenntartók.

A Zöld drón nevű, kannabiszterjesztéssel foglalkozó Telegram-csoportban nem sokkal az akció előtt jelezték, hogy hamarosan pilóta nélküli repülőgépről szórnak le csomagokat.

A csoport közleménye szerint hetente 1 kilogramm kannabiszt fognak az égből ledobni 2 grammos csomagokban Izrael különböző pontjain, hogy ezzel hirdessék új, „kannabiszeső” nevű házhoz szállításukat, amivel a koronavírus miatti esetleges vesztegzárra is felkészülnek.

Izraelben egyébként törvénytelen a könnyű drogok, így a kannabisz fogyasztása, terjesztése és termelése is, az utóbbi években azonban a fogyasztást részlegesen kiemelték a büntetendő cselekmények közül. Ennek értelmében 15 gramm birtoklásáig és otthoni, nem nyilvános fogyasztásáig a hatóságok nem hajtják végre a törvényt. A terjesztés és a termelés továbbra is a törvényben meghatározott módon büntetendő cselekmény.