Megakadt a 3,5 milliárd forintos szigetszentmiklósi stadionprojekt, 420 millióért árverezik el a félbehagyott létesítményt

Megakadt a 3,5 milliárd forintos szigetszentmiklósi stadionprojekt, 420 millióért árverezik el a félbehagyott létesítményt

Az mfor.hu cikke szerint elakadt TAO-támogatások, visszalépő TAO-adományozó, kifizetetlen számlák, félbemaradt projekt és felszámolás alá kerülő egyesület állhat a Szigetszentmiklósra tervezett utánpótlásközpont meghiúsulásának hátterében.

Úgy néz ki, hogy a város 2012-ben elkezdődött, 3,5 milliárd forintos összköltségvetésű stadionprojekt végére most, 2020 őszére pont kerülhet.

A Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének félresiklott tao-beruházása körül 2017 környékén kezdtek sűrűsödni a sötét fellegek. A teljes projektet 3,5 milliárdosra tervezték, amiből 1,5 milliárdot el is költöttek, mire aztán 2018 márciusában, 60 százalékos készültségen megrekedt az építkezés. Kormányzati segítségben bíztak, csakhogy azt hiába várták, így  megindult a felszámolási eljárás.

A legutóbbi cégközlönyben már meg is jelent a hirdetmény, amelyben a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. nyilvános pályázat keretében értékesítené a felszámolás alatt álló egyesület vagyonelemeit, egész pontosan az annak tulajdonában lévő sportinfrastruktúrát.

Az árverésre bocsátott vagyonösszességnek része a regionális utánpótlás-nevelési centrum a hozzá tartozó 150 férőhelyes parkolóval, a Sport utcai létesítmény a térburkolatos, 30 férőhelyes parkolóval, valamint 2 műfüves és 2 füves pálya.

Mindennek minimálára 420 millió forint (ez egyben a becsült értéke is), ajánlati biztosítékként pedig 12,8 milliót kell letenni. Pályázni az elektronikus értékesítési rendszeren keresztül lehet szeptember 11. és szeptember 20-a között.