"Nem tudok újat mondani, a családdal és a barátokkal töltött szabadidőt továbbra is a magánéletem részének tekintem"

"Nem tudok újat mondani, a családdal és a barátokkal töltött szabadidőt továbbra is a magánéletem részének tekintem"

Az RTL Klub jachtozást boncoló kérdésére hétfőn a Liam Fox brit volt védelmi és kereskedelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

Nem tudok újat mondani, a családdal és a barátokkal töltött szabadidőt továbbra is a magánéletem részének tekintem.

Hozzátette, amióta ezen a pályán dolgozik, élesen szétválasztja magánéletét közéleti munkájától, s ez vonatkozik a nyilvánosságra é a döntéseire is. Úgy véli, igazát bizonyítja, hogy sem az ügyészség, sem pedig a mentelmi bizottság nem tartotta megalapozottnak a gyanút, és nem vizsgálja az adriai nyaralását.

Az államtitkár szerint a Kormány nem vezet nyilvántartást arról, hogy mennyi kormánytag nyaral oligarchák pénzén

"A Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját" - ennyi volt a válasza Dömötör Csaba propagandaállamtitkárnak arra a kérdésre, hogy "mennyi kormányzati felsővezető és politikai kinevezett nyaralt saját vagy oligarcha pénzen piros, sárga és zöld kódú országban".

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere kijelentette:

És soha, soha, amióta itt dolgozom, olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve. (..) És ez igaz általánosságban is, és erre a konkrét esetre is.

Nem vizsgálja Szijjártó luxusnyaralását a mentelmi bizottság

Így védik egymást az elvtársak! - értékelte Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke közösségi oldalán, hogy Hargitai János, a mentelmi bizottság fideszes elnöke lesöpörte az asztalról a Szijjártó Péterrel szemben kezdeményezett vagyonnyilatkozat tételi eljárást érintő javaslatát. A Jobbik országgyűlési képviselőjének javaslatát még napirendre sem vette a testület kormánypárti többsége.

Megválaszolatlan kérdések azonban vannak még jócskán, például, hogy miért annak a vállalkozónak a jachtján töltötte a nyaralását, aki az állami megrendelésekből gazdagodott meg, vagy hogy miből fizette ki a több milliós bérleti díjat, ha azt nem ajándékba kapta. S ha míg ez utóbbi játszik, akkor az bekerül-e a vagyonnyilatkozatába. De egyébként is, milyen viszonyban van Szíjj Lászlóval?