Akár 750 ezret is fizethet az a sürgősségi ellátásért, akinek nincs biztosítása

Akár 750 ezret is fizethet az a sürgősségi ellátásért, akinek nincs biztosítása

Januártól kötelező lesz a sürgősségi ellátás díját is közölni a beteggel abban az esetben, ha hat havi tb-tartozást mutat nála a rendszer. Ez azt jelenti, hogy visszamenőlegesen annak az ellátásért, akinek tartozása van - írja az ATV.hu.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László azt szeretné elérni, hogy a kormány vonja vissza azonnal a rendelkezést. Az érdekképviselet elnöke az ATV-nek úgy nyilatkozott, hogy még a kezdeti fázisban jelezte a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Szakszervezeti Szövetség is, hogy ezzel a törvénnyel nem ért egyet.

Hozzátette: nem önmagával a potyautasok kiszűrésével van a probléma, hanem azzal, hogy nem így és nem most kellene csinálni.

Az EMMI által kiadott rendelet szerint 750.000 forintig mindenkinek kell fizetni, akinek nincsen biztosítása.

Az elnök szerint azzal van a nagy gond, hogy miközben a minisztereknek kiemelt egészségügyi szolgáltatás jár, addig a legszegényebbeknek alacsonyabb szintű ellátás, holott ugyanazt a tb-t fizetik.

A szakszervezet elnöke szerint nem azzal kellene foglalkozni, hogy a legszegényebbekre még több terhet tegyenek. 190 ezer ember most nem kap ellátást, illetve a tartós munkanélküliek esetében is ketyeg a hat hónap.