Mennyire törvényszerű, hogy kurvának gondolnak, ha fiatal és dekoratív nőként hallatod a hangod?

Mennyire törvényszerű, hogy kurvának gondolnak, ha fiatal és dekoratív nőként hallatod a hangod?

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

 

A napokban interjút adott lapunknak Mészáros Luca, a Jobbik egyik fiatal politikusa, többek között nőpolitikáról, és pedagógusi hivatásról beszélt, de persze szóba került egy évekkel ezelőtti posztja is.

Igen, ő volt az a lány, aki felhívta a figyelmet arra, hogy egy kezdő óvodapedagógusnak azon is el kell gondolkodnia, hogy vásárolhat-e magának egy kávéfőzőt.

Az akkor 22 éves lányt a 2018-as választási bukás után persze a csalódott ellenzéki sajtó is felkapta, hogy mást ne mondjak, az akkor már a két szék közé esett HírTV is, ugyanis a később a DK-ba kerülő Kálmán Olga is beszélgetett vele az Egyenes beszédben.

Mészáros Luca azonban a Jobbiknál kötött ki, ennek megfelelően a Nyugati Fény, a DK kampánylapja már arról számolt be, hogy

politikus lett "kávéfőzős Luca",

majd miután leírja, hogy a fiatal lány Z. Kárpát Dániel képviselő mellett személyi asszisztenskedett korábban, egy 2 évvel ezelőtti cikkel illusztrálja az egész sztorit, aminek egyébként semmi köze sincs Mészáros Luca személyéhez, azonban abban a Jobbikból viharos módon távozó Volner János arról beszél, hogy piszok jól fizetett, mini szoknyás lányokat castingoltak a gyakornoki programra (amúgy Volner azt is állította máshol, hogy a Jobbik mögött is Soros György áll).

Később a cikket módosították, a beágyazást eltüntették, de a link és gyakornoki programmal kapcsolatos sugalmazások maradtak 

De vajon mennyire törvényszerű még mindig, hogy kurvának gondolják azt a fiatal és dekoratív nőt, aki hallatja a hangját?
Mikor kerülnek előtérbe az észérvek az ostoba jelzők, illetve a gusztustalan és gyáva sugalmazások helyett?

Ha már a Nyugati fény cikke is idézi az interjúnkat, én is segítek megérteni a lényeget:

"Fiatal nőként mit üzen a kortársainak?

Nőként tudom, hogy még mindig létezik társadalmi megkülönböztetés, ez nem ért véget a 21. században.

Továbbra is vannak olyan pozíciók, életkörülmények, amikor nehezebb nőként megállni a helyed, elhelyezkedni, feljebb jutni. De azt vallom, ha nem vagyunk csendben, hanem megyünk előre, hallatjuk a hangunkat, azt egyre többen meg fogják hallani. Ezzel pedig pozitívabb kép, jövőkép alakulhat ki.

(...)

Sokan vallják továbbra is: nőt ne tegyünk felelős pozícióba, mert az érzelmi intuícióktól meg a nőiségtől nem tudja megfelelően ellátni az adott pozíciót, pedig ez nincs így.

Mit képvisel egyébként Mészáros Luca nőként, fiatal politikusként?

Mint nő, azt az erőt és függetlenséget, ami mindegyikünkben benne van, csak a mostani társadalmi elvárások, és a torz társadalmi normák ezt nem engedik bennünk kibontakozni. Használják és éljenek erejükkel, függetlenségükkel, mert elképesztő kis lények vagyunk mi, nők!"

Részemről, hajrá!"