Baranyi Krisztina nélkül is kikerült a Fradi-zászló a ferencvárosi önkormányzatra

Szilágyi Zsolt
Szilágyi Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő kiteszi a Fradi-zászlót az önkormányzat épületére
Harmati András/Alfahír

Szilágyi Zsolt önkormányzati képviselő a kerület csütörtöki testületi ülése alatt kitette a Fradi zászlaját a ferencvárosi önkormányzat bejáratához azt követően, hogy korábban Baranyi Krisztina polgármester tárgyalni sem akart az erről szóló előterjesztésről. Ennek részleteiről itt írtunk korábban.

A jobbikos képviselő a testületi ülésen terjesztette elő arról szóló javaslatát, hogy a komoly sportsikerként értékelhető módon Bajnokok Ligájában szereplő FTC lobogója kerüljön ki a többi zászló mellé. A képviselő-testület végül a betegség miatt hiányzó Baranyi Krisztina polgármester, valamint a baleset miatt szintén hiányzó jegyző távollétében napirendre vette a javaslatot, ugyanakkor ezt már nem várta meg Szilágyi, hanem közölte: ideiglenesen, az önkormányzati döntésig kihelyezi a zászlót, ami egyébként a Jobbik tulajdona.

Ezt követően Szilágyi Zsoltot a képviselő-testület túlnyomó többsége lekísérte az épület elé, így az ülésen határozatképtelenség miatt rövid szünetet kellett elrendelni.

A jobbikos önkormányzati képviselő egy létrára mászva felhelyezte a fradisták lobogóját, amit képviselőtársai tapssal fogadtak.

Harmati András/Alfahír

Szilágyi az akció után elmondta: tekintettel arra, hogy a zászló felhelyezését is támogatásukról biztosították a képviselők, várhatóan a napirend végére helyezett, erről szóló szavazás során is támogatni fogják javaslatát. Ezzel az önkormányzat hivatalossá teheti a lobogó kihelyezését.

A képviselő elítélően beszélt Baranyi Krisztina polgármesterről amiatt, hogy kormánypárti és ellenzéki képviselők javaslatainak előterjesztését is akadályozza, ugyanakkor tisztázta: az ellenzéki összefogás egységes, ebből egyedül Baranyi lóg ki.

Harmati András/Alfahír

A Ferencváros labdarúgócsapata –melyet 1899-ben pont a mostani önkormányzat épületében alapítottak- az UEFA Bajnokok Ligájának csoportkörében az FC Barcelona, a Juventus, valamint a Dinamo Kijev együtteseivel harcolhat a továbbjutásért. A ferencvárosi csapat 25 éve nem szerepelt ilyen rangos nemzetközi torna főtábláján.