Ander Balázs levelet küldött Barcs polgármesterének a helyi idősotthon koronavírus-helyzetének ügyében

Ander Balázs levelet küldött Barcs polgármesterének a helyi idősotthon koronavírus-helyzetének ügyében

A Barcsi hírek értesülései szerint a Barcsi Szociális Központ Idősek Otthona 26 lakójának és 3 gondozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A 160 lakóból első körben 39 embert teszteltek és a betegek csak kicsit lázasak, ugyanakkor az otthonban átfogó ellenőrzésbe kezdett az Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A RTL Híradó riportjában megkereste Koós Csaba Tibort, a Fidesz-KDNP színeiben politizáló polgármestert, de nem tudták elérni. Sajtónyilatkozatából mindössze annyit tudni, hogy a betegek állapota nem súlyos.

Ander Balázs, a térség jobbikos országgyűlési képviselője is értesült a médiából az esetről, így nemrégiben levelet küldött a település vezetőjének, amiről Facebook oldalán posztolt is.

Sajnos, az RTL Klub stábja sem érte el a barcsi polgármestert, nekem pedig nem válaszolt a korábban elküldött levelemre....

Közzétette: Ander Balázs – 2020. október 10., szombat

A fokozott veszélyeztetettségre való tekintettel Ander a következőkre volt kíváncsi:

  • Miért csak az idősotthon 39 lakójánál végeztek tesztelést?
  • Letesztelték-e (legalább gyorsteszttel) - a technikai munkatársaitól kezdve az intézmény vezetőjéig bezárólag - valamennyi dolgozót? Ha nem, akkor ennek mi az oka, s tervezik-e ezt pótolni?
  • Végeztek-e kontaktkutatást a fertőzöttek vonatkozásában?
  • Az emberpróbáló és áldozatos munkát végző dolgozók kiegészítő anyagi megbecsülésére milyen elképzelések vannak? Tudja-e, akarja-e az önkormányzat valamilyen formában honorálni az ő erőfeszítéseiket?

Mint írja, egyelőre nem kapott választ a kérdéseire.