Nem jogerősen 5 évet kapott az apuka, aki a 3 éves gyermeke talpát cigarettával égette

Nem jogerősen 5 évet kapott az apuka, aki a 3 éves gyermeke talpát cigarettával égette

A Békési Járási Ügyészség vádirata alapján 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, 2 rendbeli testi sértés bűntette, valamint kapcsolati erőszak vétsége miatt ítélt el pénteken a Békési Járásbíróság egy 32 éves mezőberényi férfit, aki válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekeit, valamint feleségét is - számol be róla az ügyészség.hu

A házaspár hat gyermeke közül ötöt a hatóságok kiemeltek a családból, akiket a szülőkkel való kapcsolattartás engedélyével meghatározott időszakra magukhoz vehettek, míg egy gyermek a saját háztartásukban maradhatott.

Így történhetett meg, hogy 2020. január 5. és 31. között a 3 és a 7 éves fiúgyermekek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodtak, ahol a munkanélküli apjuk napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket. A 3 éves kisfiút például légycsapóval ütlegelte, lábát cigarettaparázzsal égette, testét pedig csipkedte. A kisgyermek összesen 19 rendbeli, 8 napon túl gyógyuló – köztük II. fokú égési – sérüléseket szenvedett.

A hét éves testvérét az apjuk szintén többször megütötte, arcát párnába nyomta addig, amíg fuldokolni kezdett, illetőleg egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel a tenyerét többször megszúrta és megvágta. Anyjuk is hasonló bánásmódban részesült: férje a a lábát, combját rendszeresen megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte, az egyik alkalommal azért, mert nem vágott fel elegendő tűzifát, egy másik alkalommal pedig azért, mert a sértett rászólt, hogy a kályhából a hamut ne a szőnyegre seperje.

A Békési Járásbíróság a férfit 5 év börtönbüntetésre ítélte, ugyan ennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a szülői felügyeleti jogát megszüntette, illetve kötelezte őt az eljárás során felmerült több mint 650.000 forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet ellen a vádlott fellebbezett, így az nem jogerős.