A jövő héten adják át a hármas metró déli, felújított szakaszát

A jövő héten adják át a hármas metró déli, felújított szakaszát

Átadják a Budapesten utazóknak az M3-as metró felújított, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát 2020. október 22-én, csütörtökön 17 órakor - írja a BKK közleményében.

Mint írják: a leglátványosabb változás a négy átépített, letisztult látványvilágú, utastereiben szimbólumokat, finom gesztusokat megjelenítő állomás, ugyanakkor megújultak az alagúti terek, a pályahálózat, a vasúti és a biztonsági berendezések, a tájékoztató elemek és a metróvonal elektronikai hálózata is.

.

Hozzátették, hogy az átadást követően az M3-as metró a teljes vonalon közlekedik, a középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) azonban a továbbiakban sem áll meg: ezek az állomások változatlanul a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as állomáspótló busszal közelíthetők meg. A déli szakaszon megszokott, alternatív eljutási lehetőségeket biztosító buszjáratokkal továbbra is lehet utazni.

"Az M3-as metróvonal rekonstrukciója a középső szakaszon folytatódik majd, amelyről a BKK és a BKV a későbbiekben ad részletes tájékoztatást."

Emlékeztetnek: az M3-as metró déli vonalszakaszán 2019 áprilisában kezdődtek el a vonalfelújítási munkák. 

Az M3-as metró teljesen megújult Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget állomása letisztult és modern látványvilágot kapott, a megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak és a LED-es megvilágításuknak köszönhetően nemcsak világosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek.

Azonban a déli szakasz korszerűsítése azonban nem fejeződik be: a teljes körű akadálymentesítés megvalósításával folytatódnak a munkálatok, hogy 2021 végére a megújult állomások mindenki számára elérhetők legyenek - olvasható a közleményben.

.