Az SZFE-hallgatók Palkoviccsal tárgyalnának

Az SZFE-hallgatók Palkoviccsal tárgyalnának

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfő délelőtti sajtótájékoztatójukon reagáltak a kuratórium azon bejelentésére, mely szerint felfüggesztik az oktatást az egyetemen - írja a 24.hu. A nyilatkozat szerint folytatódik az oktatás:

Az oktatás természetesen továbbra is zajlik. Az illegitim kuratóriumnak az oktatás felfüggesztésére nemcsak indoka, de lehetősége sincs.

A hallgatók kizárólag Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel tárgyalnának, mert szerintük ő az alapítói jogok törvényes gyakorlója, ezért november 11-ére meghívták a Vas utcába.

A kuratórium felfüggeszti az oktatást az SZFE-n, mert szerintük nem érvényesülnek a higiéniai és balesetvédelmi szabályok

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) felügyelő alapítvány kuratóriuma úgy döntött, felfüggeszti az oktatási tevékenységet az intézményben, mert szerintük az egyetem épületeimben nem érvényesülnek az alapvető higiéniai, valamint tűz- és balesetvédelmi szabályok, írja a 444.hu. Az azonban nem tisztázott, mit is jelent ez azokra az egyetemfoglalókra nézve, akik az elfoglalt épületükben saját maguk szervezik az oktatást.