Neobolsi tempó: a jászberényi Fidesz megszüntetné a Közbeszerzési Bizottságot, és saját magának adná a hatáskörét

Neobolsi tempó: a jászberényi Fidesz megszüntetné a Közbeszerzési Bizottságot, és saját magának adná a hatáskörét

Bár Jászberényben a jobbikos Budai Lóránt személyében ellenzéki polgármester vezeti a várost, a képviselő-testületben a Mi Hazánkkal karöltve többséget ad a Fidesz. Ezzel kíván visszaélni a kormánypárt úgy, hogy

megszüntetnék a Közbeszerzési Bizottságot és a közbeszerzési ügyeket visszatennék a saját kezükbe,

jelesül Tamás Zoltán fideszes frakcióvezető vezette Városfejlesztési Bizottságéba – adta hírül közösségimédia-oldalán Budai Lóránt.

A városvezető kiemeli, a választást követően az egyik első intézkedésük volt ezt az ügycsoportot kivenni a korábbi vezetés kezéből.

Tudjuk, miért…

– jegyzi meg sejtelmesen Budai.

A polgármester úgy véli, létrejött a Jászberény-ellenes szövetség, amit azzal támaszt alá, hogy a Fidesz a Mi Hazánk egy szem képviselőjét bizottsági elnöknek javasolja.

Ugyancsak felháborítónak tartja a városvezető a Fidesz harmadik javaslatát, mely szerint

képviselő-testületi üléseket kizárólag a Városháza nagytermében lehetne tartani.

Budai ezt így kommentálta:

Azt eddig is tudtam, hogy a fideszeseknek kellemetlen a jászberényi lakosok szemébe nézni, de hogy ennyire gyávák, azt nem gondoltam volna.

A polgármester egy hónapja javasolta a képviselő-testületnek, hogy oszlassa fel magát, és a város normális működésének biztosítása érdekében írjanak ki időközi önkormányzati választásokat. A – most már Jászberény-ellenes szövetségként aposztrofált – Fidesz–Mi Hazánk- koalíció azonban nem merte kockára tenni a képviselői székeiket.

A jászberényi polgármestert elgáncsolta a Fidesz és a Mi Hazánk

Budai Lóránt, Jászberény jobbikos polgármestere a testület feloszlatását szerette volna napirendre venni, de a helyi közgyűlésben a Fidesz és a Mi Hazánk ezt leszavazta. A polgármester Facebook-posztjában azt írja, hogy az elmúlt időszak döntései egyenesen kárt okoznak a városnak, mivel a fideszes oldal embereit juttatta pozícióhoz és pénzeszközökhöz, mindenféle szakmai hátteret és magyarázatot nélkülözve.