A jászberényi polgármestert elgáncsolta a Fidesz és a Mi Hazánk

A jászberényi polgármestert elgáncsolta a Fidesz és a Mi Hazánk

Budai Lóránt, Jászberény jobbikos polgármestere a testület feloszlatását szerette volna napirendre venni, de a helyi közgyűlésben a Fidesz és a Mi Hazánk ezt leszavazta.

A polgármester Facebook-posztjában azt írja, hogy az elmúlt időszak döntései egyenesen kárt okoznak a városnak, mivel a fideszes oldal embereit juttatta pozícióhoz és pénzeszközökhöz, mindenféle szakmai hátteret és magyarázatot nélkülözve. Ezeket a döntéseket a Mi Hazánk párt képviselője rendre támogatta, amely azt a helyzetet idézte elő, hogy a képviselőtestületbe e párt színeiben kompenzációs listán bejutott egyetlen képviselő dönthet a város fontos beruházásairól, pénzügyi átcsoportosításairól, személyi kérdéseiről, szemben a kétharmados választói fölénnyel megválasztott polgármesterrel.

Nem ez az első eset, hogy a városi közgyűlés ellehetetleníti Budai munkáját. Korábban egy 400 milliós beruházást blokkolt az ellenzékbe került Fidesz Jászberényben, amit vezetőként még akartak. Az ügyben azóta is tart a patthelyzet.

Budai Lóránt

Ma megadtam a lehetőséget a nyolc főre dagadt Fidesz frakciónak. A ... mai testületi ülés elején elmondtam, hogy a jelenleg fennálló politikai helyzet - a közelmúlt időszakáig szerzett tapasztalatok szerint - megnehezíti a testületi döntések meghozatalát. Az elmúlt időszak döntései egyenesen kárt okoznak a városnak, hiszen a fideszes oldal embereit juttatta pozícióhoz és pénzeszközökhöz, mindenféle szakmai hátteret és magyarázatot nélkülözve.