Nemzeti Konzultáció - Nem mondott igazat a miniszterelnök az iskolák bezárásával kapcsolatban?

Nemzeti Konzultáció - Nem mondott igazat a miniszterelnök az iskolák bezárásával kapcsolatban?

Újabb számháború vette kezdetét a Nemzeti Konzultációkkal kapcsolatban. Korábban a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök is azt állította, hogy több mint 1,8 millió konzultációt küldtek vissza a magyar állampolgárok.

Szél Bernadett saját közösségi oldalán arról írt, hogy megnézték az adatokat és egy érdekes dologra bukkantak.

"A kormány ugye a teljes propagandamédiáját elárasztotta azzal, hogy közel 1,8 millióan töltötték ki és küldték vissza az íveket — csakhogy a kormányzati honlap szerint a kérdőíveket 1 682 295 ezren töltötték ki, "azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, összesen 1 796 988 válasz érkezett"

- írja a független parlamenti képviselő.

Tehát, nem a visszaküldők száma volt 1,8 millió, hanem a válaszoké. Ha valaki négyet ikszelt az első kérdésnél, akkor őt négy személynek vették, így lett 1,8 millió válaszból 1,8 millió visszaküldő.

Szél Bernadett szerint 115 ezerrel csaltak ezzel a módszerrel fölfele, de nem tudják egészen pontosan, mert nem engedik ellenőrizni.

Hozzátette, hogy az összesített adatokból kiderült, hogy nem állított igazat a miniszterelnök, amikor azt állította, hogy az emberek nem akarják az oktatási intézmények bezárását.

A Nemzeti Konzultáció adatai szerint ugyanis az emberek 61 százaléka a bezárást támogatja. 

Szél Bernadett szerint már csak egy kérdés van: 

"miért kérdezték meg az embereket, ha nem érdekli őket a válasz?!"

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.