2-0-ra nyert a Ferencváros az Újpest elleni derbin

2-0-ra nyert a Ferencváros az Újpest elleni derbin

A címvédő Ferencváros 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján.

Az FTC így már 57 mérkőzés óta veretlen hazai pályán a bajnokságban: 11 döntetlen mellett ez volt a 46. győzelme. Az Újpest ellen pedig lassan öt éve nem veszített a pontvadászatban: öt döntetlen mellett kilencedik alkalommal győzte le a lila-fehéreket, sorozatban ötödször.

Lendületesen és veszélyesen kezdett a Ferencváros, amelynek ígéretes helyzetei is adódtak. Az Újpest kizárólag a védekezésre összpontosított, a labdát nem tudta megtartani, azt legtöbbször hamar, már a félpálya környékén elveszítette. A félidő közepén a hazaiak visszavettek a tempóból, ráadásul több technikai hibát elkövettek, így a vendégek kicsit fellélegezhettek. A 39. percben mégis vezetéshez jutott a Ferencváros - a jobb szélről beívelt labdát Nguen Tokmac fejelte a kapuba -,  majd az egyre inkább magára találó újpesti gárda pillanatai következtek, de lehetőségeit nem tudta egyenlítő gólra váltani.

A vendégcsapat a második félidő elején is irányított, viszont a 61. percben szöglet után ismét a hazaiak voltak eredményesek, akkor Somália révén. Kiegyenlített mezőnyjáték mellett megmaradt a küzdelem és a tempó, amelyről a mindkét oldalon érkező cserék gondoskodtak. A 80. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, de Tallo a kapu fölé és mellé emelt. A hátralévő időt a Ferencváros rutinos tudta le - csupán Frimpong sportszerűtlenségért kapott piros lapja borzolta a kedélyeket -, így ismét legyőzte újpesti riválisát.

(MTI)