A Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője csupa olyan dolgot kért, amiket az elmúlt napokban Budapesten biztosan megszegtek

SZFE
SZFE-tömegtüntetés Budapesten, október 23-án

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a koronavírus-járvány megfékezése érdekében arra kérte az embereket, hogy légúti tünetekkel ne menjenek közösségbe, és szükség szerint konzultáljanak háziorvosukkal.

Galgóczi Ágnes vasárnap az M1 állami csatornának nyilatkozva elmondta, a járvány továbbra is felszálló ágban van, az esetek számának további emelkedése várható.

AZ MTI kiemelte, az egészségügyi ellátórendszer fel van készítve a betegek fogadására.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője emlékeztetett, az őszi, téli és tavaszi időszak nagyon kedvező a légúti fertőzéseknek, ezért fontos a friss zöldségek, gyümölcsök, valamint a D és C-vitaminok fogyasztása.

Szintén fontosnak nevezte a fertőzés megelőzésére vonatkozó szabályok betartását, így például a maszkviselést, a távolságtartást és a fertőtlenítést.

Galgóczi Ágnes mindenkitől azt kérte, kerüljék a tömegrendezvényeket és azokat a helyeket, ahol a szociális távolságtartás nem megoldható.

Emlékezetes, a napokban nemcsak tömegtüntetés, de egy 16 ezer néző előtt megrendezett FTC-Újpest derbi is volt Budapesten.