Mészáros cége fogja 5,7 milliárdból elvégezni a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseit

Mészáros cége fogja 5,7 milliárdból elvégezni a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseit

Még múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, mely szerint a kormány többlet forrásban, vagyis további 5,7 milliárd forintban részesíti a Pécsi Tudományegyetemet. A három lépcsőben folyósított összeget a felsőoktatási intézmény az egyetem idegen nyelvi képzéseinek bővítéséhez kapcsolódó kapacitásfejlesztésre és a kutatás-fejlesztési potenciál növelésére kapja.

Az egyetem rektora sajtótájékoztatón elmondta, hogy a további támogatásra az építőiparban bekövetkezett árrobbanás miatt van szükség, ugyanakkor a pluszforrás nemcsak az építőipari árak emelkedését fedezi, hanem az orvosi kar új tömbjének berendezéseit, valamint egy parkoló kialakítását is takarja.

Önnél is rossz ízű a csapvíz? Közel hatmilliárd forintnyi EU-s pénz landolt a nemzet gázszerelőjének zsebében ivóvízminőség-javításra

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el négy Tolna- és egy Fejér megyei település ivóvíz javító projektjét, nettó 5 milliárd 845 millió forinttal. A becsült ellenérték nettó 6 milliárd 154 millió forint volt - számolt be róla a napi.hu.

Ki nem találná, hogy a fejlesztéseket kinek a cége fogja elvégezni. Decsi István, Pécs korábbi fideszes alpolgármestere, a Pécsi Tudományegyetem nemrégiben kinevezett kancellárja árulta el, hogy ugyanaz a cég valósítja meg mindezt, aki korábban az új campus építését, valamint infrastruktúra fejlesztésérét végezte 24 milliárd forintból, vagyis a ZÁÉV Zrt., ami eredetileg Matolcsy György tulajdonában állt, időközben viszont Mészáros Lőrinc érdekeltségébe vándorolt.