Menczer Tamás szerint nem mondható biztosra, hogy Szijjártó bárkit is megfertőzött volna

Menczer Tamás szerint nem mondható biztosra, hogy Szijjártó bárkit is megfertőzött volna

Ahogy azt mi is megírtuk, Kambodzsában legkevesebb 628 olyan embert teszteltek koronavírusra, aki közvetlenül érintkezett az országba látogató, később fertőzöttnek bizonyuló magyar külgazdasági és külügyminiszter vezette delegációval, majd a thai hatóság kijelentette, hogy Szijjártó Péter fertőzött meg egy 53 éves bangkoki magyar diplomatát.

628 embert kellett letesztelni Szijjártó miatt Kambodzsában

Kambodzsában legkevesebb 628 olyan embert teszteltek koronavírusra, aki közvetlenül érintkezett az országba látogató, később fertőzöttnek bizonyuló magyar külgazdasági és külügyminiszter vezette delegációval, eddig egyikük esetében sem mutatták ki a fertőzést - jelentette a helyi média csütörtökön az egészségügyi minisztérium közleményére hivatkozva.

A Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás úgy érezte jobb, ha Szijjártó útja kapcsán "pontosít néhány tényt". Vagyis, hogy a külügyminiszter indulás előtt  negatív tesztet produkált, éppen ezért senki sem állíthatja, hogy Szijjártó fertőzött volna meg bárkit is Kambodzsában vagy Thaiföldön. Nem tudhatjuk, hogy ki fertőzött meg kit. A külügyminiszter minden látogatása alkalmával betartotta a fogadó ország járványügyi szabályait. Amikor maszk nélkül volt látható Szijjártó az azért volt, mert a fogadó fél ezt kifejezetten kérte, arra hivatkozva, hogy a kambodzsai partneren sincs. Majd azt is hozzátette, hogy Őry Csaba nagykövetnek enyhe tünetei vannak.

Karanténba vonul több kambodzsai vezető, aki találkozott Szijjártó Péterrel

Karanténba vonul több kambodzsai kormányzati vezető és tisztviselő, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett ázsiai útjának következő állomásán, Bangkokban - hivatkozik az MTI a phnompeni külügyminisztérium. Szijjártó Péter Kambodzsából érkezett a thaiföldi fővárosba.