Hangfelvétel bizonyítja a nyilvánvalót: Fidesz-propagandaként működik a közpénzfaló közmédia

Hangfelvétel bizonyítja a nyilvánvalót: Fidesz-propagandaként működik a közpénzfaló közmédia

A közmédiától kiszivárgott hangfelvételek is alátámasztják azt, amit évek óta érzékel mindenki, aki véletlenül vagy merő mazochizmusból az M1-re kapcsol. Nevezetesen, minden hírnek olyan narratívában kell szerepelnie, ami kizárólag a Fidesz érdekeinek felel meg – tette közzé a Szabad Európa.

Az európai parlamenti választási kampányból, 2019 márciusából, egy értekezletről kiszivárgott felvételeken először az a Bende Balázs külpolitikai „újságíró” beszél, aki a közmédia külügyi kabinetének vezetője. Nem mellesleg: róla is kiderült, hogy ugyanúgy Soros-ösztöndíjjal utazott az Egyesült Államokba, mint például Szijjártó Péter külügyminiszter.

Kaján vigyor az arcunkon: a közmédiás Fidesz-nyalonc is Soros-ösztöndíjas volt

A Soros Alapítvány finanszírozásával mehetett a Massachussetts államban lévő Brooks School magániskolába 1993-ban Bende Balázs, a közmédia utóbbi pár hétben ikonikus alakjává vált propagandistája. A 444 közlése szerint a Fidesz-propagandának nem kicsit kínos ügyet az egyik momentumos politikus leplezte le.

A korábbi köztévések arról is beszámoltak a Szabad Európának, hogy a Bende nevű bértollnok az értekezletek előtt begyűjtötte a mobiltelefonokat és azokat bevitték Németh Zsolt MTVA-hírigazgató irodájába. Ám az értekezletről egy felvétel mégis a portál birtokába került, amelyről kiderül – mint Bende fogalmaz –, hogy

ebben az intézményben… ööö… nem az ellenzéki összefogást támogatják.

(Azaz, hogy mindenki értse, a Fidesz a preferált párt.) Majd arra utal Bende, hogy nemhogy a Fideszétől eltérő vélemény nem jelenhet meg a – nemcsak a fideszes – adófizetők pénzéből fenntartott köztévén, de aki nem hajlandó így „dolgozni”, annak nincs helye a propagandacsatornánál. Így fogalmaz:

az intézmény, ha támogatja, az azt jelenti, hogy ennek megfelelően dolgozunk mindannyian. Nincs kérdés. A jövőben olyan kérdés sincsen, hogy milyen anyagot szeretnék kérni. Olyan kérdés sincsen, hogy hogyan kell megírni az anyagot. Aki nem is tudja, az is elmehet haza, és nem is kell többet jöjjön.

A beszéd részletei (kiegészülve Németh Zsolt manipulációs technikai iránymutatásával) az alábbi felvételeken hallgathatók meg: