Kaján vigyor az arcunkon: a közmédiás Fidesz-nyalonc is Soros-ösztöndíjas volt

Kaján vigyor az arcunkon: a közmédiás Fidesz-nyalonc is Soros-ösztöndíjas volt

A Soros Alapítvány finanszírozásával mehetett a Massachussetts államban lévő Brooks School magániskolába 1993-ban Bende Balázs, a közmédia utóbbi pár hétben ikonikus alakjává vált propagandistája. A 444 közlése szerint a Fidesz-propagandának nem kicsit kínos ügyet az egyik momentumos politikus leplezte le.

A Németh Szilárd-hasonmásversenyen is eséllyel induló Bende nemcsak azzal vált a közbeszéd részévé, hogy gyalázta a kormány politikai ellenfeleit, de

az általa előadott hőskölteményekben már-már himnikus imádattal csókolt be Orbán Viktor és bandája hátsó fertályának.

Kis túlzással lassan a teljes Fideszről kiderül, hogy mind-mind a patás ördög Soros György köpönyegéből bújtak elő. Az „öregek közül ismerjük Orbán Viktor, Kövér László, Deutsch Tamás, Áder János és Schmidt Mária Soros-ösztöndíjas múltját, de az „újabb arcok” közül is többen például a Soros-egyetemként aposztrofált CEU-ra jártak, így Kovács Zoltán, Kumin Ferenc vagy épp Berzétei Ákos államtitkárok is.

Ömlött a pénz Sorostól Orbánék kasszájába

A Magyar Narancs összeszedte, hogy pontosan mennyit pénzt köszönhet a párt mostani főellenségének:A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió.