Nem tudja mely kerületekben, hol kell maszkot viselni? Ez az online térkép megmondja

Nem tudja mely kerületekben, hol kell maszkot viselni? Ez az online térkép megmondja

Orbán Viktor miniszterelnök kedd este a köztévében jelentette be, hogy kedd éjféltől a közterületeken is kötelező lesz a maszkviselés. Ugyanakkor a kormány úgy határozott, hogy a 10 ezer főnél nagyobb településeken a polgármesterek dönthetik el hol kötelező a maszkviselés, melynek eredménye az lett, hogy például Budapesten közel sem egységesek a szabályok ezzel kapcsolatban.

Megjelent viszont egy interaktív térkép, amit a Pesten hallottam Facebook-csoportba töltöttek fel és igencsak hasznosnak bizonyul a tanácstalan utazók számára.

A jelmagyarázat alapján pirossal van jelölve, ahol kötelező, sárgával, ahol csak egyes területeken kell maszkot hordani, míg a kék azt jelzi, hogy az adott kerületben döntés még nem született. Ami a legjobb a térképben, hogy az egyes kerületekre kattintva kis ablak ugrik fel, melyből a pontos helyi rendeletet olvashatjuk el.

Maszkviselési előírások Budapesten - Google My Maps

Frissítve: 2020.11.12. 13:13 Készítette: Antók Benedek Összefoglalók: - https://hvg.hu/itthon/20201111_keruletek_maszkviseles_koronavirus_jarvany - ...