A kormánypárti lap rangsorában a legjobbak között végzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A kormánypárti lap rangsorában a legjobbak között végzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A 32 hazai egyetem közül a legjobbak között, a nyolcadik helyen végzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Figyelő hetilap legújabb egyetemi rangsorában - írja az MTI.

A magyar munkaerőpiacon komoly értéke van a képzett, motivált munkaerőnek és a tapasztalatok alapján a diplomások döntő része a végzést követően könnyen és gyorsan el tud helyezkedni. A korábbi évekhez hasonlóan az NKE idén is listavezető a magyar egyetemeken végzettek jövedelme alapján: az intézmény diplomásai keresnek a legjobban a munkaerőpiacon.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az ország minden részéből várja a köz szolgálatát választó fiatalokat. Ennek is köszönhetően a fővárosi egyetemek közül az ide jelentkezők között a legnagyobb a vidéki fiatalok aránya. Hasonlóan jól szerepel az intézmény a külföldi részképzésben résztvevő hallgatók arányát tekintve, ebben az összehasonlításban az NKE a 2. legjobb egyetem Magyarországon. Az intézmény sportos egyetem jellegét erősíti, hogy sok olyan hallgatója van, akik a sporteredményeik alapján szerzett többletpontokkal kerülnek be az NKE-re. Ebben az összehasonlításban az intézmény a harmadik helyet foglalja el a rangsorban a Testnevelési Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem után - zárják a hírt.