Megvan a 20 milliárd a Citadella felújítására, de vajon ki nyeri a tendert?

Megvan a 20 milliárd a Citadella felújítására, de vajon ki nyeri a tendert?

Az idei költségvetésből 2020-ra és 2021-re 16, míg a 2022-es büdzséből 4 milliárd forintot biztosít a kormányzat a Citadella felújítására – derül ki a Magyar Közlöny kedd esti számában közzétett kormányhatározatból. Ez az összeg tartalmazza az erőd teljes helyreállítása, valamint épületgépészeti és belsőépítészeti korszerűsítése mellett a sétány megújítását, illetve a Szabadság Bástyája kiállítás elhelyezését is.

A kabinet május végén nyilvánította kiemelt beruházássá a tervet, míg a Várkapitányság Zrt. szeptember elején írta ki a közbeszerzési eljárást, amiből azt is megtudhatta a nyilvánosság, hogy a teljes projekt 20 milliárdba fog kerülni.

Citadellára 20 milliárd, Lánchídra 6 milliárd se

Idén nyáron jelentették be a Citadella felújítását, konkrét összegről azonban nem lehet tudni idáig. Az uniós közbeszerzési értesítő, a TED legfrissebb számából azonban kiderül: nettó 20 milliárd forintért keres kivitelezőt a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A felújítás során az erődön kívül a teljes környezet is megújul. A kiírás szerint:

Az eredeti kiírás szerint október 8-ig lehetett pályázni, amit a Várkapitányság először október 15-re, később október 21-re módosított. Eredményről eddig nincs hír, de sokatmondó, hogy a Közbeszerzési Adatbázis tanúsága szerint az

Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak baráti köréhez tartozó cégek, a West Hungária Bau Kft. és Épkar Zrt. alkotta V-É 2020 Konzorcium

előzetes vitarendezési eljárásban a hiánypótlási felhívás és felvilágosítás kérésnek a határidejét kérte, aminek az ajánlatkérő Várkapitányság helyt is adott. Így a dokumentációt november 18-ig kellett hiánytalanul benyújtani.

A közbeszerzési eljárásnak hivatalos eredménye egyelőre nincs.