Hamilton is koronavírusos, legalább egy futamot kihagy

Hamilton is koronavírusos, legalább egy futamot kihagy

Pozitív lett Lewis Hamilton koronavírus-tesztje, ezért kihagyja a hétvégi második barheini futamot – derült ki a Forma-1 hivatalos Facebook-oldalára feltöltött posztból.

A Mercedes istálló Twitteren közzétett posztja szerint a brit pilóta tesztjei korábban negatívak voltak, ám hétfőn enyhe tünetekkel ébredt, és ugyanebben az időben egy kontaktja szintén pozitív lett. Hamilton ekkor kért újabb tesztet, ami már pozitív lett, ahogy a második teszt is. A versenyzőt elkülönítették, ahogy az ilyenkor szokásos protokoll előírja.

A csapatközlemény nem tér ki arra, hogy Hamiltont a hétvégén ki fogja helyettesíteni, a Mercedesnek két szerződött tesztpilótája van: a belga Stoffel Vandoorne és a mexikói Esteban Gutiérrez. A Forma-1 honlapja szerint a Mercedes hamarosan közli, ki lesz a beugró pilóta. A portál azt is megjegyzi,

kétséges Hamilton indulása még az utolsó, Abu Dzabi-i Nagydíjon is.

A világbajnokság szempontjából nincs jelentősége annak, hogy a brit pilóta nem ül autóba a hétvégén, ugyanis hetedik világbajnoki címét – ahogy a csapat a konstruktőri vb-címet – már korábban bebiztosította. Az azonban így biztossá vált, hogy a sztárversenyző idén már nem szerzi meg századik grand prix-győzelmét: az idényből két futam van hátra, Hamiltonnak pedig 98 győzelme van.