A WHO nem ajánlja a karácsonyi ölelést

A WHO nem ajánlja a karácsonyi ölelést

Eltanácsol a karácsonyi ölelésektől az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója, mert a testi kapcsolat mellőzése életmentő lehet a koronavírus-járvány miatt.

Michael Ryant hétfőn Genfben sajtóértekezleten kérdezték arról, hogy az ölelés "szoros kontaktusnak" számít-e, amelyet az Egyesült Államok egészségügyi ügynöksége általánosan nem javall. Az igazgató válaszában "kellemetlennek" nevezte, hogy a szeretet megnyilvánulását ölelés formájában mellőzni kell, de mint mondta, létfontosságú, mivel "rémisztőek" a járvány adatai, különösen az Egyesült Államokban, ahol percenként halnak meg a ragály miatt emberek, holott az ország egészségügyi rendszere kiváló - idézi az MTI.

A járvány a legtöbb halálos áldozatot a világ országai közül eddig az Egyesült Államokban szedte, már 280 ezer felett van a ragály halottainak száma.

Novemberben Chris Whitty, az Egyesült Királyság tisztifőorvosa is azzal fordult a lakossághoz, hogy tartózkodjanak idén karácsonykor az idős rokonok ölelgetésétől, hogy a következő karácsonykor megölelhessék őket.

Orbán Viktor: január 11-ig tart a kijárási korlátozás, elmaradnak a szilveszteri bulik

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán közölte, több konzultációt is folytatott kutatókkal, járványügyi szakemberekkel, hogy fenntartsák-e a szigorú járványügyi intézkedéseket. A válasz egyöntetű volt: a szigorú intézkedéseket fent kell tartani - idézte fel. "Azt mondták, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, az a fontos, hogy mi is legyünk" - mondta.

Emlékezetes, Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnap bejelentette, hazánkban is érvényben maradnak a szigorítások az ünnepek idejére - a szilveszteri bulik elmaradnak, a Szenteste megünneplésének módjáról a kormányzat december 21-én dönt.