Az Újpesten megkéselt rendőr elmesélte, hogy a kocsinak dőlve még telefonon elbúcsúzott az édesanyjától

Az Újpesten megkéselt rendőr elmesélte, hogy a kocsinak dőlve még telefonon elbúcsúzott az édesanyjától

Mindenre emlékszik, ezért részletesen el tudta mesélni traumáját az az újpesti rendőr, akit karácsony napján késelt meg szolgálat közben egy ámokfutó férfi. A késelőt Péter társa, Erika szolgálati fegyverével halálosan megsebesítette.

A BRFK Facebookon megjelent videójában Péter elmesélte, hogy édesapja is rendőr volt, ő viszont Borsod megyéből inkább feljött Budapestre, mert sokkal pörgősebbek a szolgálatok, mint vidéken. Elmondta, hogy reggel hattól este hat óráig voltak társával szolgálatban, és az egyik első intézkedésük alkalmával történt az incidens.

Miután az elkövető megszúrta őt, ösztönösen menekülve még le tudott menni a hatodik emeletről a ház elé, közben arra is gondolt, hogy a hidegben összeszűkülhetnek az erei, így kisebb eséllyel fog elvérezni.

Miután rádión értesítette kollégáit mentőt és erősítést kérve, a ház elől felhívta édesanyját, hogy elköszönjön tőle, mert úgy gondolta, meg fog halni. A sokkhatás miatt fájdalmat nem érzett, de látta, hogy erősen vérzik a szúrás helye. Azt csak később tudta meg, hogy tucatnyi különböző sérülést szenvedett, nem csak egy szúrást kapott. Míg kollégái és a mentők kiértek, lélekjelenlétét megtartva a rendőrautót bezárta, majd az egyik keréknek dőlt és nekivetkőzött, hogy látszódjanak a sérülései.

"Mintha egy hatalmas övvel összeszorították volna a gyomromat" – mondta arról, mit érzett. Később egyre nehezebben kapott levegőt, és a mentőautóban elvesztette az eszméletét. Az orvosok életveszélyes állapotból hozták vissza, állapota már stabil.

Péter szeretne rendőr maradni, és lelkileg jól is érzi magát, de egy pszichológus segítségére még szüksége lesz.

Az életét megmentő, az elkövetőt lelövő járőrtársáról azt mondta, őt még jobban meg is viselte az eset, de minden nap elmondja neki, hogy ő lett a hőse.