Ketten is feljelentették Bicske fideszes polgármesterét

Ketten is feljelentették Bicske fideszes polgármesterét

Bálint Istvánné a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorú tiltás ellenére tartott évértékelőt és rendezett újévi koncertet a városháza előtti téren semmibe véve a korlátozó intézkedéseket. A Magyar Hang úgy értesült, hogy már két különböző magánszemély is feljelentéssel élt a rendőrség felé. A hetilap online felületén olvasható információk szerint, mindkét feljelentés „gyülekezési joggal való visszaélés” miatt született, és nem a rendezvényen résztvevőket, hanem a szervezőket teszi felelőssé.

A 484/2020. kormányrendelet ugyanis egyértelműen fogalmaz:

Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/j1IVfiimVAU.jpg?itok=8HVPHeO5","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=j1IVfiimVAU&ab_channel=FerencIv%C3%A1nyi","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A rendőrségnek hamarosan döntenie kell, hogy nyomozást indít, feljelentés-kiegészítést rendel el, avagy megtagadja a nyomozást.

Az egyértelmű tiltás ellenére is gyermekeket felvonultató utcai rendezvényt tartott egy fideszes polgármester

A kormány novemberben kihirdetett védelmi intézkedései egyértelműen fogalmaztak azzal kapcsolatban, hogy „Minden gyülekezés tilos", tehát semmilyen rendezvényt nem lehet tartani az országban. Ehhez képest a Nyugati Fény kiszúrta, hogy Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere január 2-án évértékelő politikai beszéddel egybefűzött, gyermekkórussal fűszerezett rendezvényt tartott. Az erről szóló meghívó máig elérhető a polgármester Facebook-oldalán.