Ketten is feljelentették Bicske fideszes polgármesterét

Bálint Istvánné Bicske polgármestere Fidesz
Bálint Istvánné Bicske polgármestere Fidesz
youtube.com

Bálint Istvánné a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorú tiltás ellenére tartott évértékelőt és rendezett újévi koncertet a városháza előtti téren semmibe véve a korlátozó intézkedéseket. A Magyar Hang úgy értesült, hogy már két különböző magánszemély is feljelentéssel élt a rendőrség felé. A hetilap online felületén olvasható információk szerint, mindkét feljelentés „gyülekezési joggal való visszaélés” miatt született, és nem a rendezvényen résztvevőket, hanem a szervezőket teszi felelőssé.

A 484/2020. kormányrendelet ugyanis egyértelműen fogalmaz:

Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat.

A rendőrségnek hamarosan döntenie kell, hogy nyomozást indít, feljelentés-kiegészítést rendel el, avagy megtagadja a nyomozást.

Az egyértelmű tiltás ellenére is gyermekeket felvonultató utcai rendezvényt tartott egy fideszes polgármester

A kormány novemberben kihirdetett védelmi intézkedései egyértelműen fogalmaztak azzal kapcsolatban, hogy „Minden gyülekezés tilos", tehát semmilyen rendezvényt nem lehet tartani az országban. Ehhez képest a Nyugati Fény kiszúrta, hogy Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere január 2-án évértékelő politikai beszéddel egybefűzött, gyermekkórussal fűszerezett rendezvényt tartott. Az erről szóló meghívó máig elérhető a polgármester Facebook-oldalán.