Az egyértelmű tiltás ellenére is gyermekeket felvonultató utcai rendezvényt tartott egy fideszes polgármester

Az egyértelmű tiltás ellenére is gyermekeket felvonultató utcai rendezvényt tartott egy fideszes polgármester

A kormány novemberben kihirdetett védelmi intézkedései egyértelműen fogalmaztak azzal kapcsolatban, hogy „Minden gyülekezés tilos”, tehát semmilyen rendezvényt nem lehet tartani az országban.

Ehhez képest a Nyugati Fény kiszúrta, hogy Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere január 2-án évértékelő politikai beszéddel egybefűzött, gyermekkórussal fűszerezett rendezvényt tartott.

Az erről szóló meghívó máig elérhető a polgármester Facebook-oldalán.

Bálint Istvánné

A törvénysértő rendezvényen még a körítés sem hiányzott, a látogatók a lap szerint forralt bort is fogyaszthattak. Ha nem tea volt felkínálva, hanem valóban forralt bor, azzal újabb jogsértést követtek el, hiszen ekkor még érvényben volt az a kormányrendelet, ami 2020. december 24. napjától 2021. január 3. napjáig azon a közterületen is megtiltotta a szeszesital-fogyasztást, ahol ezt más jogszabály nem tiltja.

Jó kérdés, hogy a polgármestert csupán ennyire nem érdekelték saját kormányának legfontosabb intézkedései, vagy pedig településvezetőként is annyira fogalmatlan, hogy egyszerűen nem tudott az országos tiltásokról. És ez teljesen független attól, hogy ki, hogyan érezte magát, vagy mit gondol a járványvédelmi intézkedésekről.