Georg Spöttle: Túl tisztelettudóak vagyunk az ellenségeinkkel, pedig nem kellene

Georg Spöttle: Túl tisztelettudóak vagyunk az ellenségeinkkel, pedig nem kellene

Legyen Amerika egy példája annak, hogy mire készüljünk 2022-ben

- írta Facebook bejegyzésében Georg Spöttle.

A poszt érdekessége, hogy a köztévében és a kormányközeli sajtóban sokat nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő, ezt néhány órával a Washigtonban lezajlott erőszakos események előtt írta. Még idézte is Donald Trumpot amikor a volt elnök korábban azt mondta: 

"Túl tisztelettudóak vagyunk az ellenségeinkkel, pedig nem kellene... Ha nem tudunk pokoli mód harcolni, akkor a végén nem lesz országunk, amiért harcolhatunk."

Georg Spöttle szerint meg kell fogadni Trump szavait mert úgy véli, a hazai ellenzék is mindent elkövet majd, hogy elmozdítsák a kormányt. Itt megemlítette, hogy álhírek, hazudozás és káoszkeltés várható minden fronton. 

Nem sokkal később aztán a Spöttle által emlegetett káosz bekövetkezett Washingtonban. Donald Trump és hívei nem voltak képesek elfogadni a vereséget és megostromolták a törvényhozás épületét. A Georg Spöttle oldalán olvasható hozzászólások alapján pedig inkább úgy tűnik, hasonló események lehetnek, ha Trump után 2022-ben a Fidesz-KDNP is vereséget szenved.

Egyébként Georg Spöttle is csak a leckét mondta fel, mivel Kövér László szinte szóról-szóra ugyanezt mondta a hírtv-ben december 27-én. 

Mindent, a szó szoros értelmében mindent, és még azon túl is, amit el tudunk képzelni, el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák. Ráadásul az amerikai elnökválasztás is megmutatja, hogy ez már háború, szó sincs demokratikus küzdelemről

- mondta a Fidesz választmányi elnöke.

Georg Spöttle szintén sokat beszélt a migránsokról, hogy mekkora veszély ez mindenkire. Csakhogy a Zsúrpubi írása szerint, Spöttle korábban a Rogán Antallal és a Fidesszel is jó kapcsolatokat ápoló jordániai bevándorlónak Mazen Al Ramahinak dolgozott, aki több belvárosi hotel tulajdonosa és 2017-ben  azzal került be a hírekbe, hogy az V. kerület egyik legértékesebb telkét sikerült egy meglehetősen kétes ügyletben megszereznie. Mazen al Ramahi régóta él Magyarországon, de talán még most is vannak közös érdekeltségei Sameer Hamdannal, és Zuhair Awaddal, egykori arab pénzváltóval. Zuhair testvére volt egyébként az a Naji Awad, akit 1995-ben Budapesten felrobbantottak, s amelynek hátterében - egyes pletykák szerint - Portik Tamás és az áldozat között kialakult mintegy félmilliárd forintot érintő elszámolási vita állt.