"Nincs elég védőfelszerelés, nincs elég szakdolgozó"

"Nincs elég védőfelszerelés, nincs elég szakdolgozó"

Január 6-a óta Rig Lajos országgyűlési képviselő saját közösségi oldalán teszi közzé az egészségügyi dolgozók leveleit. A népjóléti bizottság jobbikos alelnöke most a következő levelet osztotta meg.

"Állat módjára dolgozunk, nincs elég nővér, nem tudjuk a betegeket tisztességesen ellátni! Nálunk van sima pl. sebészet osztályon is covidos, és nincs normális védőruha. Az ffp2 maszkokból tavasszal kaptunk 4 db-ot, amit le kell adnunk ózonnal sterilizálni"

- kezdte a levél írója.

Hozzátette, a covid ITO-n "sima"OKJ-s nővérek és imádkoznak, hogy valahogy mentsék a betegeket, mert NEM értenek hozzá. Úgy érzi, hogy teljes a káosz.

"Tegnap hárman eszkábálták össze a lélegeztető gépet, mert senki nem tudta összerakni, mivel nem ITO-s nővérek. 12 óra alatt 1x van egy órás szünet. Se inni, se pisilni, semmi. Vak vezet világtalant."

Mint írta: fejetlen az áthelyezés is, pl. a hatvani kórházba nem a saját nővéreik vannak, hanem mondjuk pesti. Véleménye szerint talán ennek az lehet az oka, hogy ne legyen ismerős a beteg az egészségügyi dolgozók számára.

"Az első átvezényelt kolleganőm covid elfekvő szerűségen, voltak hasmenősök. Az első héten lepedő meg más sem volt, a veszélyes hulladékos zsákot tették a betegek alá. Nem volt lavór, 2 hét után mosdatták meg őket. Szóval minden, csak nem gyógyítás. Nincs elég védőfelszerelés. nincs elég szakdolgozó. Semmi sincs."

- zárta levelét az egészségügyi dolgozó.

A valóság. Vol.3. "Üdvözlöm! Állat módjára dolgozunk, nincs elég nővér, nem tudjuk a betegeket tisztességesen...

Közzétette: Rig Lajos – 2021. január 14., csütörtök