Újabb pénzosztási lehetőség az Orbán család holdudvara előtt

Újabb pénzosztási lehetőség az Orbán család holdudvara előtt

Többek közt a divat- és designiparban működő vállalkozások számára is beruházássegítő pályázatot indít az Orbán-kormány összesen 30 milliárd forint értékben. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter tette közzé Facebook-videójában. A pályázatoknak ez a kedvezményezetti köre, melyek 5 és 500 millió forint közötti állami pénzt nyerhetnek el, azért érdekes, mert ismert:

a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője nem más, mint Orbán Viktor lányának barátnője,

Bata-Jakab Zsófia.

Könnyen lehet, hogy a meghirdetett 30 milliárd forintos keret fele (!) erre az iparágra fog elfolyni, ahogy arról egy hónapja beszámoltunk, a személyi kapcsolatokon keresztül a miniszterelnök családjának holdudvarához kötődő ügynökség 15 milliárdos pályázat előkészítését biztosította.

Az Orbán Ráhel barátnője vezette állami divatügynökség 15 milliárdos állami pályázat szakmai előkészítését biztosította

A hazai divat- és designipar egyike a megerősítésre érdemes, kiemelt ágazatoknak - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára azon a sajtótájékoztatón, ahol az ágazatot érintő vállalkozások számára jelentették be a támogatásokra szánt keretösszeget. Nem beszélt mellé az ITM államtitkár, mert

Ugyanilyen kedvezményezett vállalkozási körbe tartoznak még az élelmiszeripari és a műanyagipari cégek. A miniszter közölte: a nyertesek új gépeket vásárolhatnak, bővíthetik telephelyüket,

és van, ahol a munkavállalók bérének egy részét, vagy képzéseit is fizethetik.

Varga Mihály azt is közölte, hátrányos helyzetű településeken levő közel 800 vállalkozás 2 és 60 millió forint közötti fejlesztési forrást nyerhet. A Gazdaság-újraindítási Akcióterv pénzeire pályázni a Széchenyi 2020 honlapján lehet.