Hvg.hu: a 28 éves Kavecsánszki Ádám lett a Fidesz pártalapítványának új elnöke

Hvg.hu: a 28 éves Kavecsánszki Ádám lett a Fidesz pártalapítványának új elnöke

Miután januárban Balog Zoltán lemondott tisztségéről, Kavecsánszki Ádámot, az alapítvány 28 éves megbízott főigazgatóját választották új elnökének

- írja a hvg.hu.

Az EMMI korábbi minisztere 17 éven át, Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány megalakulása óta vezette a szervezetet, ám mint ismert, Balogot novemberben a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökévé választották, ezért mondott le kuratóriumi elnöki posztjáról január elején.

A portál korábban arról írt, az új pártalapítványi vezető megtalálása nem kis fejtörést okozott Orbán Viktornak, a posztra egészen tavaly decemberig Szájer József a legesélyesebb, ám a brüsszeli orgiás események után már nem jöhetett szóba.

A HVG információ szerint Orbán olyan alapítványi vezetőt szeretett volna, aki ideje nagy részét a kormányzati ideológia belföldi és nemzetközi megalapozására, illetve támogatására tudja fordítani, ezért nem lehetett például elnök Gulyás Gergely, és a szintén többek által javasolt Novák Katalin sem. Mint írják, Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter pedig nem vállalta a felkérést.

A portál cikke alapján Kavecsánszki a Fidesz alapítványánál 2017-től szervezési igazgatóként, 2020-tól megbízott főigazgatóként dolgozott. 2012-ben érettségizett a sárospataki Árpád vezér Gimnáziumban. LinkedIn profilja szerint 2016-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen diplomázott. 2014-ben az SZPMA, 2015-ben a Miniszterelnökség ösztöndíjasa volt.