A fideszes Kovács Sándor szerint az amputált közgazdászoknak nincs egészségkárosodásuk

A fideszes Kovács Sándor szerint az amputált közgazdászoknak nincs egészségkárosodásuk

Egészen döbbenetes kijelentést tett az Országgyűlésben Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes parlamenti képviselő csütörtökön. Az általa elhangzottakat tartalmazó hangfelvételt a Magyar Hang publicistája tette közzé közösségi oldalán. 

Kovács a foglalkoztatási felülvizsgálatról beszélt az egészségkárosodás összefüggésében:

Hadd világosítsam meg, hogy a foglalkoztatási felülvizsgálat mit is jelent: ha egy embernek a lábát leamputálják egy baleset miatt, és az az ember gépkocsivezető volt, akkor ő száz százalékos rokkant, az egészségkárosodás mértékének figyelembe vételével. Nem tudja folytatni azt a foglalkozást, amelyből ő eltartotta a családját, amiben ő dolgozott. 

A gondolatmenet igazán furcsa része ezután jött:

Az az ember, hogyha egy közgazdász és egy irodaházban dolgozik, amely teljes mértékben akadálymentesített, akkor azt gondolom, hogy nem beszélünk egészségkárosodásról, nem a lábát használja a közvetlen munkára, hanem a fejét és szellemi munkát végez 

- érvelt a kormánypárti politikus. 

A Szabolcs megyei közgyűlés jobbikos képviselője, Földi István is megosztotta az ominózus felvételt, amelyet kommentált is: 

Ha valaki azt hinné, hogy a magyar politikában már nincs lejjebb, akkor az kérem, hallgassa meg Kovács Sándor szégyenteljes felszólalását a parlamentben.

Földi szerint ez sem emberhez, sem országgyűlési képviselőhöz nem méltó felszólalás volt. Mint írja, "ritkán szólal fel a térséget képviselve, de most inkább hallgatnia kellett volna".

Egyébiránt Kovács Sándor kapcsán még decemberben írtunk arról, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a NAV, mivel 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a politikus családi birtokán létesültek turisztikai beruházások. Akkor a hírre való reagálás helyett boldog ünnepeket kívánt.