Maradt pénze a SZÉP-kártya szabadidő zsebében, de még zárva a színház? Rendelhet belőle pizzát is!

Maradt pénze a SZÉP-kártya szabadidő zsebében, de még zárva a színház? Rendelhet belőle pizzát is!

A rendelkezés kihirdetése utáni 10. naptól, azaz április 25-től egészen év végéig fel lehet használni a SZÉP-kártyának bármely zsebét más szolgáltatás megfizetésére is – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent 178/2021. (IV. 15.) Korm. rendeletből.

A szabályozás szerint a személyi jövedelemadó törvény alapján béren kívüli juttatásként egyes SZÉP-kártya alszámlákra (köznyelvben: zsebekre) utalt összegből

a szolgáltató az ellenértéket az eredetileg arra a szolgáltatásra kijelölt zseb helyett másik alszámláról is elfogadhatja, illetve a vevő azt kifizetheti.

Az ötlet egyébként a szocialista Varga Lászlótól származik, idén januárban ő tett fel írásbeli kérdést névrokonának, Varga Mihály pénzügyminiszternek épp ebben a témában. A tárcavezető akkor kitérő választ adott. Mint fogalmazott, reményeik szerint „a koronavírus elleni vakcinák beadásának és a kormány gazdaságélénkítő intézkedéseinek köszönhetően a SZÉP-kártyák valamennyi alszámláján rendelkezésre álló összegek felhasználhatók lesznek a közeljövőben a magyar családok számára”.