Fazakas Attila: „A politikusbűnözőktől el kell venni, és a magyar embereknek vissza kell adni a lopott pénzt”

Fazakas Attila: „A politikusbűnözőktől el kell venni, és a magyar embereknek vissza kell adni a lopott pénzt”

"Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" - Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta ezt pártja jelöltjeivel kapcsolatban.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Jobbik színeiben az előválasztáson induló politikusokat, és terveiket.

Fejér megye 2-es számú választókerületében indul az ellenzéki előválasztáson a jobbikos Fazakas Attila. A székesfehérvári önkormányzati képviselő a 2018-as országgyűlési választásokon egyéni képviselőjelöltként közel 30 százalékos eredményt ért el, pedig akkor nem összefogásban, hanem csak a Jobbik színeiben indult. Előválasztásról, elszámoltatásról, fejlesztési tervekről beszélgettünk. Interjú.

 

Hosszú évek óta aktív politikai szereplőként ismerhetjük Önt, most pedig azzal a céllal indul el az ellenzéki előválasztáson, hogy Ön lehessen a kormánypárti jelölt kihívója. Milyen politikát kínál az embereknek?

2014-ben és 2018-ban is második helyen végeztem ebben a körzetben, amikor még mindegyik ellenzéki párt külön-külön indult. Utóbbi alkalommal az ellenzéki szavazók több mint 62 százaléka tisztelt meg szavazatával.

Elsődleges célomnak tartom a szemléletváltást. A mostani helyzettel ellentétben, amennyiben a szavazók engem választanak, egy olyan országgyűlési képviselőt nyernek, aki szolgálja a körzetet, tisztelettel tekint a körzet lakóira, pártállástól függetlenül segít a polgármestereknek és a testületeknek, és aki azért harcol, hogy a források helyben maradjanak, a helyi embereket segítsék. Véget fog érni az urambátyám rendszer, valódi verseny alapján, valódi magyar vállalkozások fogják elvégezni a helyi beruházásokat, véget ér a fideszes oligarchák hizlalása.

A helyi közösség igényeit fogjuk támogatni, nem egy budapesti asztalnál fogják elmondani, hogy mire lehet felhasználni a fejlesztési forrásokat. Nulladik lépésnek tekintem a korrekt elszámoltatást, aminek végén a politikusbűnözőktől el kell venni és a magyar embereknek vissza kell adni a lopott pénzt, majd börtönbe kell zárni mindenkit, aki megrövidítette a nemzetet.

 

Vannak konkrét fejlesztési tervek?

Több ciklus óta kampányolnak a négysávos 81-es úttal. Mi nem kampányolunk, mi meg fogjuk valósítani, mert emberéletek megmentéséről van szó. Vissza fogjuk adni a vidéki élet méltóságát, minden faluban elindítjuk az útfelújítási programot. Az nem járja, hogy a vidékiek a városokban jelentős adót termelnek, de még a bekötőútjaik sincsenek rendbe téve.

Fehérváron túl, Móron és Polgárdiban jelentős egészségügyi beruházásokat fogunk eszközölni, ezzel is tehermentesítjük a fehérvári ellátási rendszert.

Székesfehérváron megoldjuk a külvárosokból a központba történő bejutás problémáit, nem fogjuk tétlenül nézni, hogy a reggeli és délutáni órákban Maroshegy és Feketehegy dugóvárossá alakul, ami idő- és környezeti szempontból is rendkívül káros.

Mit gondol az előválasztásról, milyen kampányra számít?

Az előválasztás kijelöli azt a személyt, aki az ellenzéki oldal miniszterelnök-jelöltje lesz, aki a hat ellenzéki párt kormányprogramját képviselve leváltja Orbán illiberális rendszerét és egy új korszakot nyit hazánkban. A 106 egyéni választókerületben pedig kijelöli azt a személyt, aki a helyi fideszes „bátor” gombnyomogató kihívója lesz.

Az előválasztáson partneri viszonyban lévő szervezetek jelöltjei indulnak, így korrekt, tisztességes versenyre számítok, a végén pedig győzzön a jobbik! De bárki is nyerjen, természetesen elfogadjuk az eredményt és beállunk a körzet szavazói által kiválasztott jelölt mögé. Amennyiben ez a személy én leszek, óriási megtiszteltetés lesz számomra és ígérem, az eddigiekhez hasonlóan minden erőmmel azon leszek, hogy 2022 bekerüljön a történelemkönyvbe, amikor is megtörténik a korszakváltás, az elszámoltatás, és közösen egy új, jólétet és biztonságot hozó, hagyományait tisztelő európai országot fogunk építeni.

 

Hogy látja, mennyire elégedetlenek az emberek a fennálló rendszerrel, a NER piszkos ügyeivel, és ez mennyire motiválhatja a lakosságot arra, hogy mind az előválasztáson, mind 2022-ben véleményt nyilvánítsanak?

Eljutottunk oda, hogy a fanatikus kormánypártiak is kezdik átlátni, mi folyik az országban. Most nem a Jetivel, Sorossal, Brüsszellel kell „harcolni”, hanem a valódi magyar emberek valódi problémáit kellene megoldani.

„A válság rámutatott, hogy a nagy duma mögött semmi sincs.”

A gazdasági fejlődés sehol nincs, az csak a NER-propagandában létezik. Bajban hagyták a megélhetésüket elvesztő magyarokat, a magyar tulajdonú vállalkozásokat, a gyerekekkel otthon kényszerült szülőket, segítség helyett Mészárost és a hasonszőrű tolvajokat, valamint a multinacionális tőkét szolgálták ki. Még most sem álltak le a luxusberuházásaikkal és hobbijaikkal, továbbra is százmilliárdokat pazarolnak a közös pénzünkből.

Az emberek ezt megelégelték, éppen ezért nagy választói aktivitásra számítok. Nagyon sok a párttagnak és segítőnek jelentkező ember, nagyon sokan érzik, hogy eljött az a bizonyos idő. Tudjuk, hogy a tolvajok mindent be fognak vetni, hiszen nem egy egyszerű választásról lesz szó, hanem számukra a szabadságuk megvédése lesz a tét.

 

Hogyan írná le a választókerületét, milyen kihívások állnak egy leendő képviselő előtt?

A választókerületek átrajzolásakor a Fidesz a szavazatarányokkal játszott, így jöhetett létre Fejér megye 2-es választókerülete is. A móri kistérséghez hozzácsatolták Polgárdit és környékét, valamint Székesfehérváron olyan területeket, melyek nem is kapcsolódnak egymáshoz, Feketehegy-Szárazrétet és Maroshegyet, Tóvárost, Alsóvárost. Így alakították ki ezt a hibridnek nevezhető körzetet.

A különböző területek különböző problémákkal küzdenek, azonban vannak közös pontok: mindenhol jelen van az uram-bátyám rendszer, a haveri cégek, akik mindig nyernek, mindenhol folyamatos a hosszú évek óta tartó ígérgetés-cunami, ami közül elenyésző számú projekt valósul meg. Az egész területet érinti, hogy az országgyűlési képviselő Fejér megye 2-es választókerületéért több ciklus óta jóformán fel sem szólal a Parlamentben.

Ebből is látszik, hogy az általános problémákon túl, például 15 év fideszes kormányzás után sem lett négysávos a 81-es halálút, és a bekötőutak, valamint a belső útjaink sok helyen balesetveszélyesek, a csomópontokban mindennaposak a dugók, valamint leépítették a móri kórházat.

Általános probléma, hogy bizonyos kormányközeli személyek kezében összpontosulnak a vállalatok. Helyben érezhető ilyen gazdasági hatás?

Fejér megye, mint Orbán szülőföldje, értelemszerűen nem kis mértékben érintett ilyen ügyekben. A magyar tulajdonú vállalkozások, melyek nem részei a NER-nek, hátrányban vannak. A rendszer törvényesítette a lopást, megtalálta azokat a jogi eszközöket, melyekkel kedvére operálhat. Teljesen természetes, hogy bizonyos területeken csak bizonyos cégek végezhetnek felújításokat, pályázati munkáknál csak ők vannak meghívva. Ha 1-1 vezető ezt nem vállalja be, akkor elesik az adott fejlesztéstől. Van olyan vezető, aki kormánypártiként benne van a rendszerben, és önkéntesen végrehajtja a maffiaszerűen működő rendszer utasításait.

Ennek véget kell vetni, és alapos szakértői munkával fel kell göngyölíteni ezt az egész korrupt rendszert. Az elszámoltatást viszont korrekt módon, minden szabály betartásával kell végezni. Bízom benne, hogy az uniós források felhasználása terén hazánk számíthat a Kövesi Laura vezette Európai Ügyészségre is, melyhez egy kormányváltás után csatlakozni fogunk. A vizsgálatokat a rendszer alsó és felső szintjén is le kell folytatni.

 

A propaganda szerint minden rendben, de közben Magyarország a világ egyik legrosszabb halálozási számait hozza. Hogyan értékelné a járvány elleni védekezést?

A koronavírus-járvánnyal megdőlt az Orbán-mítosz. A fideszes kivételezetteken kívül szinte mindenki érezheti, hogy meztelen a király. A nagyotmondásban, politikai marketingben, kormányzati óriásplakát-kampányban világelsők lehetünk, de látszik, hogy a valódi problémák megjelenésekor a luxuskormányzat megbukott.

Emberek tízezrei haltak meg azért, mert a kormány éveken át fütyült az egészségügyre, a valódi fejlesztésekre, és csak a saját és haverjai, meg a közeli rokonok zsebét tömte. Régiónk kiemelt kórházában hősies harcot vívnak az egészségügyi dolgozók. Hiába tilos képeket készíteni vagy látogatást tenni, az ott dolgozók világosan elmondják, hogy milyen állapotok uralkodnak.

 

Úgy látja, 2022-ben új világ jöhet?

Legyünk az a nemzet, ami egy ilyen sötét korszak után feláll, megrázza magát és megmutatja valódi értékeit Európának! Egy ilyen történelmi múlttal, kevés kivételtől eltekintve, irigylésre méltó vezetőkkel rendelkező nemzet teljesen másra hivatott. Ránk hárul a felelősség, hogy ezt a történelmi pillanatot megragadjuk és megvalósítsuk, végtelen hittel és odaadással.

Én ennek a csapatnak a tagjaként kívánom szolgálni körzetemet és a Kárpát-medencei magyarságot!