Halálos fenyegetőleveleket és puskatöltényeket küldtek spanyol kormányzati politikusoknak

Halálos fenyegetőleveleket és puskatöltényeket küldtek spanyol kormányzati politikusoknak

Halálos fenyegetőleveleket és borítékba csomagolt puskatöltényeket kaptak kormányzati politikusok Spanyolországban, ami miatt az egyik érintett, Pablo Iglesias, az Együtt képesek vagyunk (Unidas Podemos) nevű kisebbik koalíciós párt főtitkára pénteken rendőrségi feljelentést tett Madridban - adja hírül az MTI.

A nyilvánosságra hozott, nyomtatott nagybetűkkel írt levélben azzal vádolták a kormánypolitikust, hogy

"hagyta meghalni szüleinket és nagyszüleinket", ezért feleségével és szüleivel együtt "halálra van ítélve".

Iglesias a Twitteren meg is osztott egy képet a küldeményről:

A névtelen fenyegető egy másik levélben tíz napot adott Fernando Grande-Marlaska belügyminiszternek, hogy lemondjon posztjáról.

Rajtuk kívül María Gámez, a spanyol csendőrség igazgatója kapott hasonló tartalmú küldeményt.

A nagyobb parlamenti pártok többsége elítélte a történteket, kivéve az ellenzéki Vox pártot, amelynek politikusa, Rocío Monasterio megkérdőjelezte a fenyegetés valódiságát a Cadena SER rádióban tartott vitaműsorban, ahol a május 4-i madridi tartományi választás elnökjelöltjei szerepeltek.

Mivel kijelentését nem vonta vissza, a vita félbeszakadt, Pablo Iglesias elhagyta a stúdiót, pártja pedig nem vesz részt több vitaműsorban a VOX-szal. Tiltakozásként hasonló döntést hozott a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a Több Madrid (Más Madrid) párt is. A választásokig még betervezett televíziós vitákat lemondták a tévétársaságok.