Jakab Péter: Orbánék nem akartak senkit megelőzni, csak felszálltak egy luxusrepülőre

Jakab Péter: Orbánék nem akartak senkit megelőzni, csak felszálltak egy luxusrepülőre

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán reagált Szijjártó Péter vasárnapi videójára, melyben a külügyminiszter többe között azzal büszkélkedik, hogy "a magyar gazdaság kanyarban előzési manővere sikeresen ment végbe". 

A külügyér ehhez még azt is hozzátette, hogy 30 milliárd forint értékben adnak támogatást magyarországi vállalkozásoknak.

"Luxus-külügyminiszterünk ismét mert nagyot mondani"

- reagált a jobbikos pártelnök, emlékeztetve mindenkit, hogy az a 30 milliárd forintos keret kevesebb, mint a fele annak, amit a kormány vadászati világkiállításra szán. 

Jakab Péter arra is emlékeztetett, a dolgozók 40 százalékának csökkent a jövedelme, közel félmillió magyarnak nincs állása, több mint kétmillió honfitársunk él a létminimum alatt.

"Ha ez a kormány valaha is akart volna kanyarban előzni, azt mondanám, kisodródtunk. Orbánék azonban soha nem akartak leelőzni senkit.  Egyszerűen otthagytak egy országot az út szélén, ők pedig felszálltak egy luxusrepülőre, és azzal mentek tovább. Így lett az út szélén hagyott nemzet Európa egyik legszegényebb nemzete, a luxusrepülős kormány pedig Európa legkorruptabb kormánya. Hamarosan máshogy lesz. Akik eddig repkedtek, le fognak szállni a magasból. Akiket az út szélén hagytak, azok pedig elindulhatnak végre felfelé. Ki-ki érdeme szerint"

- fogalmazott Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jeöltje.