Jakab Péter: Kövér úgy gondolta, Házon belül nem lehet kimondani az igazat. Úgy döntöttem, akkor azon kívül fogom

Jakab Péter: Kövér úgy gondolta, Házon belül nem lehet kimondani az igazat. Úgy döntöttem, akkor azon kívül fogom

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arca volt látható "Fizessenek meg a tolvajok!" felirattal a Parlamentre vetítve szerda hajnalban. A készenléti rendőrség is a helyszínen volt, Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje pedig az N1TV-nek elmondta, miért választotta a véleménynyilvánítás ezen formáját.

Jakab: „Fizessenek meg a tolvajok! Ma még csak szavakkal büntetjük őket, hamarosan évekkel fogjuk"

„Mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?". A Jobbik elnökének mikrofonját a fideszes házelnök nem először kapcsolja ki, rögtön a legelső parlamenti felszólalását is elnémította még 2018 júniusában. De vajon mit hozhat még a Jakab-Kövér párharc? Interjú. Lenémította Jakab Péter Jobbik-elnök mikrofonját Kövér László házelnök az Országgyűlés hétfői ülésnapján, miután az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje nem csak a fideszes képviselőket, hanem magát Kövért is kritikával illette.

Mint fogalmazott, egy revans volt mindez, ugyanis hétfőn napirend előtt szerette volna elmondani a véleményét arról, hogy 

Magyarországon milyen méreteket öltött a korrupció és kik ezért a felelősök. De hát Kövér elvtárs úgy gondolta, hogy a Házon belül nem lehet kimondani az igazat. Ekkor úgy döntöttem, ha Házon belül nem lehet beszélni, akkor azon kívül fogom ezt megtenni, és itt mondok véleményt a magyar közélet aljasságáról. Arról az állapotról, ami az elmúlt 30 évben eluralkodott Magyarországon. És ami arról szól, hogy lényegében a tolvajok soha semmiért nem kellett, hogy megfizessenek

– mondta Jakab, hozzátéve, egy olyan országért küzdenek, ahol igen is az a jelszó: fizessenek meg a tolvajok!

"Fizessenek meg a tolvajok!" - ezt az üzenetet vetítette Jakab Péter az Országház falára

Információink szerint maga Jakab Péter vetítette az Országház falára az üzenetet, miután a fényfestést a rendőrök észlelték, körbevették őt. Mivel aztán felismerték a jobbikos országgyűlési képviselőt, rövid tanakodás és telefonálgatás után a Készenléti Rendőrség emberei távoztak a helyszínről. Intézkedés nem történt.

Felidézte, három évvel ezelőtt, az első parlamenti felszólalásában azt mondta, ennyi bűnöző előtt még életében nem beszélt.

Az a bajom, hogy ezek a bűnözők még mindig itt ülnek a Parlamentben és lerabolják az országot ők és a strómanjaik. Én pedig azt szeretném, ha végre nem csak a szembesítésre kerülne sor, hanem kattanna a bilincs azoknak a kezén, akiknek az arcát most kivetítettük a Parlament épületére.

A miniszterelnök-jelölt azt is elmondta, a készenléti rendőrök részéről egy adatfelvétel történt, s a tanácstalanságot látta rajtuk, hogy hogyan is kell mindezt értelmezni. 

Kövér László majd segít nekik

– mondta végül Jakab Péter.