„Egy újabb fideszes szabotázsakció” - ismét megakadályozták, hogy a magyar titkosszolgálatok Fudanról beszéljenek

„Egy újabb fideszes szabotázsakció” - ismét megakadályozták, hogy a magyar titkosszolgálatok Fudanról beszéljenek

Az Országgyűlés Nemzeti biztonsági bizottságának mai ülésén az ellenzéki képviselők szerették volna meghallgatni a szakszolgálatok véleményét a kínai Fudan egyetem Budapestre költözéséről, a Dunai Vasműben zajló orosz-ukrán konfliktusról, valamint a Belorusz gépeltérítésről, azonban a kormánypárti többség ismét keresztbe tett nekik - lesöpörték az erre irányuló napirendi pontot. 

„Ez egy újabb fideszes szabotázsakció volt”

- reagált portálunk megkeresésére a testület jobbikos elnöke, Stummer János. A politikus hangsúlyozta, ezzel elvették a lehetőségét annak, hogy egy zárt ülés keretei között, a magyar nemzetbiztonságot szorosan érintő kérdésekben is meghallgassák az illetékes szolgálatok véleményét.

Stummer János ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy addig próbálják ezeket az ügyeket a bizottság elé citálni, amíg nem kapnak érdemi válaszokat. 

Arra a kérdésünkre, hogy miért szabotálja a Fidesz például Fudan hátterének kivizsgálást, a politikus közölte,

a kormány számára ez egy kellemetlen ügy, és ha a házszabály lehetőséget nyújt arra, hogy kellemetlen ügyekkel ne kelljen foglalkozni, akkor a kormánypártiak élnek is ezzel az eséllyel, és elhallgatják azokat.

A Fudan Egyetemről szóló parlamenti vitára ma kerül sor.