Szijjártó kijelentette, hogy Magyarország kiáll Izrael mellett

Szijjártó kijelentette, hogy Magyarország kiáll Izrael mellett

Magyarország kiáll barátja, és szövetségese, Izrael mellett - hangsúlyozta keddi jeruzsálemi találkozójukon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek.

"Izrael a barátunk, a  szövetségesünk, s teljesen természetes, hogy amikor támadás éri, akkor kiállunk Izrael, a barátunk mellett"

- mondta a magyar külügyminiszter a tárgyalások után adott nyilatkozatában.

Benjamin Netanjahu megköszönte a kiállást, Szijjártó Péter pedig biztosította arról, hogy Magyarország a jövőben is hasonló álláspontot fog képviselni. "Minden egyes olyan nyilatkozatot, határozatot, amelyek tisztességtelenek lennének Izraellel szemben, amelyek Izrael-ellenesek, vagy netán antiszemita hangokkal rendelkeznének, egészen biztosan meg fogunk vétózni a jövőben is" - ígérte a magyar diplomácia vezetője Jeruzsálemben    .

"Izraelt megtámadta egy terrorszervezet, a Hamász. Sajnos a nemzetközi politikai arénában ennek kimondásához nem volt elég bátorság. A képmutatás és a kettős mérce miatt a nemzetközi közösség nem állt ki Izrael mellett"

- emelte ki a magyar külügyminiszter.

"A Hamászt és Izrael államot gyakorlatilag egy szinten kezelték, mintha a Hamász valamifajta NGO lenne, holott világosan kell beszélnünk, ez egy terrorszervezet, mely megtámadta Izraelt"

-tette hozzá.

(MTI nyomán)