A BKK is felkészül a városligeti Szurkolói Zóna pénteki megnyitására

bkk
Fotó: BKK - Budapesti Közlekedési Központ/Facebook

Pénteken kezdődnek a budapesti társrendezésű labdarúgó Európa-bajnokság küzdelmei. A BKK többek között járatsűrítéssel, mobil értékesítőhely működtetésével és megerősített utaskoordinátori jelenléttel igyekszik zavartalanná tenni a városligeti Szurkolói Zóna (Fan Zone) látogatóinak szórakozását - írja közleményében a közlekedési társaság.

Emlékeztetnek, hogy Június 11-én, péntek este Törökország–Olaszország csoportmérkőzéssel kezdődik az egyhónapos labdarúgó Európa-bajnokság. A jelentős futballeseményhez kapcsolódóan megnyílik a Városligeti Műjégpályánál a Szurkolói Zóna (Fan Zone), ahol egyszerre legfeljebb 11 ezer focirajongó és kikapcsolódásra vágyó nézheti a meccseket.

A helyszín 31 napon keresztül délelőtt 11 órakor nyit, és az aznapi utolsó mérkőzés után egy órával, szünnapon pedig 22 órakor zár. A Hősök teréhez közeli Városliget könnyen megközelíthető a közösségi közlekedés használatával, továbbá gyalog vagy kerékpárral közlekedve is. A Szurkolói Zónához nem tartozik gépjárműparkoló, ezért érdemes az autót otthon hagyni.

Sűríti járatait a BKK

A BKK forgalmi intézkedések bevezetésével segíti a szurkolók eljutását. Az M1-es földalatti minden meccsnapon a késő esti időszakban nyújtott üzemidővel, a szokásosnál sűrűbben közlekedik. A csoportmérkőzéseket követő kieséses szakasz meccsnapjain (június 26-tól) hosszabbítás vagy tizenegyespárbaj esetén a földalatti ugyancsak a lefújáshoz igazodva jár.

A Szurkolói zóna bejáratához közel is lehet jegyet, bérletet venni, meccsnapokon 15 és 23 óra között nyitva tartó mobil értékesítési pont lesz az Olof Palme sétányon.

A Puskás Arénában négy Európa-bajnoki mérkőzést játszanak: június 15-én a Magyarország-Portugália, június 19-én a Magyarország-Franciaország, június 23-án a Portugália-Franciaország csoportmeccset, június 27-én pedig egy nyolcaddöntőt. A stadiont közösségi közlekedéssel, illetve gyalog lehet könnyebben megközelíteni, a rendezvény idején a Puskás Arénánál nem lesz parkolási lehetőség, továbbá a környéken útlezárásokra kell számítani - olvasható a BKK közleményében.