Az F-1-es Magyar Nagydíj nézőinek jegye is egyenlő lesz a védettségi igazolvánnyal

Az F-1-es Magyar Nagydíj nézőinek jegye is egyenlő lesz a védettségi igazolvánnyal

Negatív teszttel is jöhetnek a külföldiek három nemzetközi autóversenyre - írja az MTI a Miniszterelnökség közleménye szerint.

A Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport javaslatára a kormány döntött arról, hogy három Magyarországon rendezett nemzetközi autóversenyre érkező külföldi nézők a futamokra 72 órán belül elvégzett negatív koronavírus teszttel is beléphetnek. A Kamion Európa-bajnokságot, a Formula 1 Magyar Nagydíj és a FIA WTCR Túraautó Világkupa magyarországi futamait érinti az intézkedés.

A foci-Eb külföldi nézőjének meccsjegye egyenlő a magyar védettségi igazolvánnyal?

A Magyar Közlöny pénteki számából az derül ki, a futball Európa-bajnokság külföldi nézői számára elég csupán egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt ahhoz, hogy beléphessenek Magyarországra. A június 11-én kezdődő bajnokságon a Puskás Aréna három csoportmérkőzést, illetve egy nyolcaddöntőt láthat vendégül. Ezekre védettségi igazolvánnyal lehet bemenni, a 288/2021.



A rendelet szerint a magyar állampolgársággal nem rendelkező, a futamra érvényes jeggyel rendelkező személy az általános szabályoktól eltérően Magyarországra történő belépését követő  72 órán belül nem köteles elhagyni az ország területét, illetve a rendezvények, a vendéglátó üzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek tekintetében - a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

A rendezvény szervezője köteles a beléptetését megtagadni annak,
aki a koronavírus elleni védettségét nem igazolja a kormányrendeletben meghatározott módon, vagy a külföldinek aki 72 óránál nem régebbi PCR teszttel nem igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem mutatható ki.

A fenti kötelezettség megszegése esetén a szervező 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.