A magyar minimálbér az egyik legalacsonyabb az EU-ban, ha megemelik bruttó 200 ezerre, akkor is az marad

A magyar minimálbér az egyik legalacsonyabb az EU-ban, ha megemelik bruttó 200 ezerre, akkor is az marad

Mi is megírtuk, hogy Orbán Viktor szerdán igyekezett megszólítani és elnyerni a legkevesebbet keresők szimpátiáját, ezért a miniszterelnök belengette a 200 ezer forintos minimálbért, amit kétlépcsős emeléssel lehetne kivitelezni. Mint mondta, ez a cégeket terhelő adók csökkentésén keresztül érhető el. 

Mint ismert, a minimálbér jelenlegi összege 167.400 forint.

A gyermekesek jövő év elején visszakaphatják az idei SZJA jó részét, de még véletlenül sem lesz választási költségvetés, ááá, dehogy!

A szerda délutáni kormányülésen fognak dönteni arról, hogy ha sikerül elérni az 5,5 százalékos GDP-növekedést, akkor a gyereket nevelő szülőknek 2022 január-februárjában visszaadják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót, legalábbis az átlagjövedelem szintjéig - közölte Orbán Viktor a Világgazdaság által Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján a HVG tudósítása szerint.

Noha első blikkre nem hangzik rosszul az ötlet,

a bruttó 200 ezres bér is elég alacsonynak számít az Európai Unióban

- hívta fel cikkében a figyelmet a G7 gazdasági portál, miután megnézte az Eurofound adatbázisát.

Az egyes országok minimálbérét euróra átszámolva azt találták, hogy

a magyar minimálbér euróban még alacsonyabb is lett 2021-re tavalyhoz képest, és csak a bolgár minimálbér volt alacsonyabb nála.

Kiemelték, ez még akkor is igaz, ha az utóbbi hetek forinterősődését is figyelembe vesszük, a cikkük írásakor ugyanis 483 eurót ér a jelenlegi magyar minimálbér, ami még mindig alacsonyabb, mint a 2020-ra vonatkozó 487 eurós szint.

Mindez azt jelenti, hogy

amennyiben megvalósulna a kétlépcsős emelés, a 200 ezer forintra feltornázott magyar minimálbér továbbra is a legalacsonyabbak között lesz az EU-ban.