Figyelmeztető lövést adott le egy orosz hadihajó egy brit romboló felé

Figyelmeztető lövést adott le egy orosz hadihajó egy brit romboló felé

Figyelmeztető lövést adott le egy brit romboló felé egy orosz hadihajó a Fekete-tengeren - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint az orosz Fekete-tengeri Flotta a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrszolgálatával közösen "határsértést állított meg".

Az orosz katonai tárca szerint a Defender romboló a Fiolent-fok közelében sértette meg az orosz felségvizeket, és nem reagált arra a figyelmeztetésre, hogy fegyvert fognak használni ellene.

A britek cáfolnak

Cáfolta szerdán a brit védelmi minisztérium, hogy az orosz haditengerészet figyelmeztető lövéseket adott le a Fekete-tengeren egy brit hadihajó irányába.

A moszkvai bejelentés szerint a műveletben egy Szu-24M típusú orosz katonai repülőgép is részt vett, amely figyelmeztetésként négy bombát vetett a tengerbe a Defender nyomvonalában.

A londoni védelmi minisztérium sajtóosztálya szerda délutáni reagálásában közölte ugyanakkor, hogy a Defenderre senki nem adott le figyelmeztető lövést, a brit királyi haditengerészet hajója folytatja az áthaladást "az ukrajnai területi vizeken" a nemzetközi jognak megfelelően.

(MTI nyomán)