A pedofilellenes törvény is benne lesz a nemzeti konzultációban, készül Orbán a Bizottság ellen

A pedofilellenes törvény is benne lesz a nemzeti konzultációban, készül Orbán a Bizottság ellen

Gulyás Gergely a mai kormányinfón a pedofilellenes törvény, és annak homoszexualitást érintő módosításai kapcsán többek között elmondta, a már elfogadott (!) törvény is benne lesz a jövő héten induló nemzeti konzultáció kérdései között. 

A kancelláriaminiszter kitért arra is, hogy Magyarország visszautasítja azokat a támadásokat, amelyek 13-14 európai ország indított a pedofilellenes törvény miatt hazánk ellen. Az Orbán-kormány válaszlevelében arra figyelmeztetett, hogy az elmúlt napokban alaptalan támadást indítottak Magyarország ellen, ezt visszautasítják, semmilyen diszkriminatív intézkedés nincs a törvényben, megfelel az EU-s szabályoknak, és szerinte a kormányok tévesen idézik a szöveget. Az Orbán-kormány kiemelte, a törvény gyermekeket védik, a felnőttekre nem vonatkozik.

Kérdésre válaszolva elmondta, szerinte "a törvény úgy jó, ahogy elfogadtuk", de minden vitára készen állunk az Európai Bizottsággal a pedofiltörvény kapcsán. Majd leszögezte, semmilyen korrekcióra nincs szükség a gyermekek védelméről szóló törvény ügyében.