Miután Brüsszel ezredszerre megtámadott minket, Orbán elővette régi fegyverét és kormányhatározattal üzent

Orbán Viktor
Orbán Viktor
MTI/Koszticsák Szilárd

A 24.hu írt arról, hogy ismét kormányhatározatba foglalták üzenetüket Orbánék: a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az 1494/2021. (VII. 23.) számú kormányhatározat egyebek mellett kimondja, hogy

"az Európai Bizottság az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlásának engedve – a Kormány és az Európai Bizottság előremutató szakmai egyeztetései ellenére – a gyermekek védelme érdekében megvalósított hazai jogalkotással összefüggő politikai ellenvéleménye okán hazánk helyreállítási tervének elfogadását késlelteti".

Habár az Európai Bizottság korábban már leszögezte, hogy nem ez a késleltetés oka, de ez láthatóan nem érdekli a magyar kormányt és mindenáron össze akarják kötni a pénzek visszatartását és a nagy port kavart kavart pedofiltörvényt.

Gyöngyösi levelet írt a CNN riporterének, helyretette Szijjártó pedofiltörvénnyel kapcsolatos hazugságait

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője Facebook oldalán számolt be arról, hogy a mai napon levelet írt Bianna Golodryganak, a CNN riporterének, akinek a műsorában pár napja Szijjártó Péter azzal próbálta meg a pedofil-ellenesnek induló, aztán homofób irányt vett törvény össztársadalmi támogatottságát bizonyítani, hogy azt "a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik is támogatta".

A tegnap elfogadott kormányhatározat szerint a kormány a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz kapcsán az Európai Bizottsággal folytatott további egyeztetések tekintetében az alábbi tárgyalási álláspontot határozza meg:

  • Hazánk helyreállítási tervének elfogadása során csak olyan megállapodás fogadható el, amelyben az Európai Bizottság nem támaszt Magyarországgal szemben olyan feltételt, amelyet más tagállamokkal szemben nem alkalmaznak (kettős mérce tilalma).
  • Hazánk az  Európai Unió Alapjogi Chartájának 21.  cikke szerinti diszkriminációmentességet az  Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikkében rögzített azon rendelkezéssel együtt valósítja meg, amely kimondja „a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban”.
  • Hazánk az  Európai Unió Alapjogi Chartájának 21.  cikke szerinti nemek közötti megkülönböztetés fogalmát a szöveg eredeti, hagyományos (biológiai) jelentése szerint alkalmazza.

A kormányhatározat egyúttal felszólítja az érintett minisztereket, hogy „hazánk helyreállítási tervének végrehajtása” érdekében, haladéktalanul kezdjék meg „a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervéhez kapcsolódó intézkedési lista szerinti intézkedések végrehajtását.”

Varga Mihály konkrét feladatot is kapott, a pénzügyminiszternek ugyanis el kell kezdenie előkészíteni a Nemzeti Helyreállítási Alap terhére a forrásigények felmerülésének ütemében a végrehajtáshoz szükséges források előfinanszírozását.

Legolvasottabb híreink