Ingyenes EFOTT-jegyet kaphatnak a védekezésben részt vállaló hallgatók

party, buli, fesztivál, fiatalok
Pexels

Ingyenes belépőt igényelhet az EFOTT-fesztivál nulladik napjára a koronavírus elleni védekezésben szerepet vállaló mintegy kilencezer egyetemi hallgató – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Mint írták, a járvány elleni védekezésben jelentős szerepet vállaltak az egyetemi hallgatók; 2020 őszétől több ezren teljesítettek szolgálatot a koronavírussal szembeni küzdelemben.

Az érintett fiatalok szűrési programokban dolgoztak, betegellátási feladatokat támogattak, önkéntes tevékenységükkel pedig az Országos Mentőszolgálat munkáját segítették. Tavaly október óta a mentőknél több mint 62 ezer műszakot teljesítettek a hallgatók, kórházakban, klinikákon több mint 8700 fő vett részt az egészségügyi ellátásban - ismertette a tárca.

A koronavírus-járvány alatt kiderült, hogy ki az, aki képes másoknak is adni és nem csak magára figyel, hanem a környezetének is önzetlenül segít. Sokan vették ki a részüket ebből a szolgálatból: gyerekek, fiatalok, idősek egyaránt. Külön köszönet illeti azokat az egyetemistákat is, akik jelentős részt vállaltak mások terheinek enyhítésében 

– idézte a kommüniké Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert.

A közlemény idézte Schanda Tamást, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkárát is, aki szerint "nagyban hozzájárult a sikeres védekezéshez, hogy a hazai orvosi egyetemek már az első pillanattól teljes erőbedobással segítették az intézkedések végrehajtását". 

Az államtitkár úgy vélte, hogy a tapasztalatok és visszajelzések alapján a felsőoktatási intézmények, a kormányhivatalok és az egészségügyi szolgáltatók kiválóan működtek együtt. A harmadik hullám letörése után a kormány, az ITM kezdeményezése alapján, szeretné megköszönni az egyetemisták példaértékű hozzáállását, áldozatos munkáját – fogalmazott.

A koronavírus elleni védekezésben jelentős szerepet vállaló hallgatók számára 9000 ingyenjegyet biztosítanak az idei EFOTT nulladik napjára. A Velencei-tavi fesztiválra, augusztus 10-ére szóló belépőkhöz a rendezvény honlapján (www.efott.hu) juthatnak hozzá a fiatalok. A közlemény szerint az ehhez szükséges kódot pedig e-mailben kapják meg az érintettek.