Kilépett a DK-ból az aktivista, aki elszólta magát, hogy az MSZP összejátszik az előválasztáson a Fidesszel a Jobbik ellen

Kilépett a DK-ból az aktivista, aki elszólta magát, hogy az MSZP összejátszik az előválasztáson a Fidesszel a Jobbik ellen

A 24.hu információi szerint kilépett a DK-ból Jakab Tímea, aki a lap által nemrég nyilvánosságra hozott hangfelvételen arról beszélt, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú választókerületében az egymással baráti kapcsolatot ápoló fideszesek és szocialisták össze fognak játszani a jobbikos Földi Istvánnal szemben az előválasztáson úgy, hogy a Fidesz magukat ellenzékieknek kiadó aktivistákat fog küldeni az előválasztásra.

A lapnak a kilépésről szóló információt Barkóczi Balázs, a DK szóvivője erősítette meg.

Eszerint Jakab nem várta meg az etikai vizsgálat eredményét, ami könnyen lehet, hogy egyébként is kizárást hozott volna.

Az Alfahír szintén megkereste a DK-t a választókerületet érintő kérdésekkel, ezekre még várjuk a válaszokat.

A Szabolcs megye 5. számú választókerületében zajló események hátteréről itt írtunk részletesen.

Egy fideszes-MSZP-s baráti társaság boszorkánykonyhájába kavarhatott be a jobbikos Földi István

Minden jel arra mutat, hogy egy fideszes önkormányzat vezetője segíthetett az MSZP egyik elnökségi tagjának abban, hogy megakadályozzák egy jobbikos politikus indulását az ellenzéki előválasztáson. Az ügyben feljelentés született, az előválasztási bizottság pedig nem asszisztált a lejárató kampányhoz, és felmentette a célkeresztbe került Földi Istvánt.