Gyöngyösi Márton és Beleznay Zsuzsanna szerint Orbán "szabadságharcának" a magyarok a nagy vesztesei

Gyöngyösi Márton és Beleznay Zsuzsanna szerint Orbán "szabadságharcának" a magyarok a nagy vesztesei

Sajtótájékoztatót tartott Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese és a párt EP-képviselője, valamint dr. Beleznay Zsuzsanna, Terézváros alpolgármestere és az előválasztás jobbikos jelöltje Budapest 5. számú egyéni választókerületében a terézvárosi Hunyadi téren.

Gyöngyösi Márton azzal kezdte mondandóját, hogy véleménye szerint dr. Beleznay Zsuzsanna a garancia arra, hogy ebben a választókerületben is megtörténhet a változás 2022-ben. Ennek a választásnak pedig a tétje lehet az is, hogy Magyarország tagja marad-e az Európai Uniónak.

Az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot hallottunk kormánypárti politikusoktól, még a mindig megfontolt Varga Mihálytól is, miszerint ha Magyarországra nem érkezik megfelelő számú forrás, akkor érdemes lenne fontolóra venni a távozást az Európai Unióból

- hívta fel a figyelmet a Jobbik EP-képviselője.

Gyöngyösi Márton világossá tette, hogy jelenleg azért nem jutunk hozzá a lehívható uniós forrásokhoz, mert nincs itthon demokrácia és jogállam, pedig több mint 7 milliárd eurónyi összeg járna Magyarországnak vissza nem térítendő támogatásként és legalább ugyanennyi összeg kedvezményes hitelként, ez utóbbira azonban Magyarország már jelezte, hogy nem tart igényt. Orbán nem szereti se a demokráciát, se a jogállamot, ezért kelet felé fordul hitelért Moszkvához és Pekinghez, ahonnan sokkal rosszabb feltételekkel kaphat az ország pénzt, így ennek az árat a magyar emberek fogják megfizetni.

Azért van szükség kormányváltásra és rendszerváltásra, hogy egyértelművé tegyük azt, hogy Magyarországnak az Európai Unióban van a helye

- mondta Gyöngyösi Márton.

A Jobbik elnökhelyettese ígéretet tett rá, hogy az új kormány az első napon csatlakozni fog az európai uniós ügyészséghez, így nem Polt Péter fog majd afelett "őrködni", hogy az addigra már lehívható uniós források hogyan lesznek elköltve.

Reális lehetőséggé válhat a Huxit, ha 2022-ben újra a Fidesz nyer

Felerősödtek az elmúlt időszakban azok a fideszes hangok a nyilvánosságban, amelyek immár nyíltan az Európai Unióból való kilépésről elmélkednek. Kövér László arról beszélt, hogy ha most tartanák a népszavazást az uniós tagságunkról, akkor egészen biztosan nemmel szavazna.

dr. Beleznay Zsuzsanna elmondta, hogy Budapest egy forintot sem kapott a hazai gazdaságélénkítő forrásokból, csak a fideszes kötődésű önkormányzatok kaptak támogatást, márpedig

Magyarország központ költségvetése nem Orbán Viktornak a saját pénztárcája.

Terézváros kereskedelemért, turizmusért és köztisztaságért felelős alpolgármestere szerint egyes lakóházak állapota a kerületben olyan rossz, hogy a benne élők és a járókelők is folyamatos veszélyben vannak, mivel nem lehet tudni, hogy mikor esik le a vakolat a házakról, ezek nem XXI. századi állapotok. Emellett aggasztó a csővezetékek rossz állapota miatt az ivóvíz magas ólomkoncentrációja, amely nagyon veszélyes a helyi lakosok egészségére. Az egészségügyről szólva kifejtette a Jobbik politikusa, hogy a választókerületben lévő Péterfy Sándor Utcai Kórház 1930 óta nem volt teljeskörűen felújítva, pedig egy remek kórház lenne.

A budapesti belvárosi emberek is megérdemelnék azt, hogy jólétet és szabadságot kaphassanak

- zárta gondolatait dr. Beleznay Zsuzsanna.