Esős időnk lesz hétvégén

vihar, eső
pixabay.com

Jórészt erősen felhős időre számíthatunk több helyen időszakos esővel, záporesővel, keleten néhány zivatarral. Északnyugat felől azonban határozottan csökken a felhőzet, éjszakára az északkeleti és keleti megyék kivételével mindenhol kiderül az ég, és megszűnik a csapadék. Hajnalra párássá válik a levegő, főként a Dráva mentén köd is képződhet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, szombaton általában napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, de reggel, délelőtt északkeleten még lesznek felhősebb helyek, ám később ott is több órára kisüt a nap. Főként az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, az ország többi részén kisebb a csapadék előfordulási esélye. Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul, a derült, szélcsendes részeken lesz hűvösebb, a felhősebb tájakon enyhébb az idő.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 20 és 25 fok között várható, de északkeleten ennél kissé alacsonyabb értékeket is mérhetünk