Előválasztás '21: Külső támadást valószínűsít az OEVB jobbikos tagja

Előválasztás '21: Külső támadást valószínűsít az OEVB jobbikos tagja

A jelenlegi ismereteim elepján valószínű, hogy támadás érhette a rendszert a hétvégén

- közölte az Alfahír kérdésére a Jobbik országos választmányának elnöke.

Szabó Gábor közölte, megvárják a cybervédelmi szakemberek véleményét és csak azután döntenek arról, hogy lesznek-e további jogi lépések. Egyébként jelezte, a múlt hétvégi rendszerleállás óta nem volt fennakadás az előválasztás lebonyolításában.

Úgy látjuk ma ugyanakkora, ha nem nagyobb lesz a szavazási hajlandóság, mint hétfőn

- mondta Szabó Gábor, reagálva arra az adatra, hogy hétfőn közel 67 ezren adták le szavazatukat.

Erről, és az előválasztás két nappal történő meghosszabbításáról, az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) számolt be korábban.

Csaknem 67 ezren szavaztak hétfőn az előválasztáson

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) közlése alapján a kezdeti esős idő ellenére, az előzetes várakozásokat messze felülmúló számban, 66,955 ember szavazott Magyarország első országos előválasztásának első teljes napján. A választók túlnyomó többsége a kihelyezett sátrakban voksolt összesen, 62,313 fő. Interneten 4,642-en adták le szavazatukat.

Hajdú Gergő az előválasztás lebonyolítását vállaló aHang projektfelelőse pedig arról beszélt lapunknak, hogy a nagy érdeklődés miatt újabb operátorokat kell alkalmazni, ami rövidíti a várakozási időt.

Bőven összejöhet a várt szavazatmennyiség az ellenzéki előválasztás első fordulójában

Működik a rendszer és a szavazó sátrakban is rendben zajlik az előválasztás - mondta el az Alfahír érdeklődésére Hajdú Gergő, az ellenzéki előválasztás lebonyolítását végző aHang projektfelelőse. Arra a kérdésünkre, hogy tesznek-e feljelentést az állítólagos terheléses támadás miatt, Hajdú Gergő elmondta, addig nem mondhat erről semmi érdemit, amíg le nem zárult a saját belső vizsgálatuk.